Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki eylemler ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.  Aralarında köprüdeki askerleri yönetin komutanın da bulunduğu 143  kişi hakkında dava açıldı. 34 kişinin şehit olduğu olaylarla ilgili , 318 müşteki yer alıyor.  İddianamedeki 34 şehit arasında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yol arkadaşım" dediği Erol Olçok da var. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Yarbay Turgay Ödemiş ve Binbaşı Ahmet Taştan halkın üzerine 'ateş aç' emri verdiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumuhriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Hikmet Pak ve Bülent Başar tarafından hazırlanan iddianamede, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 asteğmen, 5 astsubay, 84 er, 48 Hava Harp Okulu öğrencisi olmak üzere 135’i tutuklu 143 kişi  yer aldı.  İddianamede, 318 kişi şüpheli olarak yer aldı. Olaylarda  7 darbeci ölmüştü. Darbe girişimi gecesi ilk etapta köprünün trafiğe kapatıldığı, ardından geçişlerin engellendiği belirtiliyor.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ

İddianameye 15 Temmuz gecesi 15 temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananların MOBESE'ye yansıyan görüntüleri de girdi. O görüntüler ilk kez yayınlanıyor.

Gazetevatan