Van’ın Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, muhtarlarla aylık istişare toplantısında bir araya geldi.

Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, Belediye Başkan Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, kurum amirleri ile birlikte muhtarlarla aylık istişare toplantısında bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Merkez konferans salonunda gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, her ay rutin olarak bu toplantıları yaptıklarını söyledi. Çaldıran belediyesinin yaptığı, yapacağı ve ihtiyaç duyulabilecek hizmetler konusunda istişareler yapıldığını ifade eden Dundar, ”Çaldıran ilçemizde yaz mevsimine girildi. Bu nedenle çalışmaya kaldığımız yerden devam startının verildik. Çaldıran ‘a bu yaz sezonunda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri tamamlamayı hedefliyoruz. Kış mevsiminde çalışmalarımızı tamamladık. Artık yapılacak hizmetlerin ihalelerini yapmaya başladık. İlçemizde 700 bin metrekareye yakın bordürlü kilitli parke taşının ihalelerinin yapılmasına başlandı. 75 yataklı devlet hastanemizin ihalesi tamamlanarak yakın zamanda yapımına başlanacaktır. 2017 yılı eylül ayında temelini attığımız 2 bin kişilik ibadet kapasiteli merkez camimizi 2018 yılı 28 eylül ayında tamamlayarak o günün cumama namazında açılışımızı yapacağız” dedi.

Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığını, ölçümlerinde bitme noktasına geldiğini belirten Dundar ”Doğalgaz borusu ilçemizin içinden geçiyor. Maalesef şimdiye kadar her hangi bir girişimde bulunmaması bu önemli hizmetin vatandaşlarımızın yararlanması engellenmiştir. Atanmamızla birlikte bu sorunu da çözerek halkımızın hayır duasını alacağız. Mayıs ayından itibaren ilçe merkezimizde bulunan altı mahallemize doğalgaz dağıtımına başlanacaktır. İlçemizin ekonomisine büyük katma değer katacak olan meslek yüksek okulumuzda açılacak. Bölümlerimiz belirlendi. Meslek yüksek okulumuzda elektronik ve otomasyon, büro yönetimi ve finans bankacılık ve sigortacılık bölümlerin açılabileceği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlendi. Buda ilk etapta 300 öğrencinin ilçemizde okuyabileceği ve ilçemizin gelişimine katkı sunacağı demektir. Eğitimde ilçemizde toplam 240 derslik ihtiyacı bulunmaktadır. Bu yıl 180 derslik yapılması da projelerimiz arasında yer almaktadır. İlçemizde Sosyal Güvenlik Kurumumuzda (SGK) hizmete açıldı vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Artık vatandaşlarımız bu anlamda il yada diğer ilçelere gitmekten kurtulmuş oldu” şeklinde konutu.

“Genç çiftçi” projesi kapsamında muhtarlara mahallelerinizdeki çiftçileri bilgilendirin çağrısı yapan Dundar, “Devletimiz 18 ile 40 yaş arası “genç çiftçi” projesi kapsamında hayvancılık, tarım, meyvecilik, süs bitkisi gibi konularda hazırlanan projelere çiftçilere 30 bin lira hibe desteğinde bulunması konusunda çiftçilerin bilgilendiri. Güzel Çaldıranımız için yine sizlerle vatandaşlarımızla el ele vererek yapılacak ve yapılması gereken hizmetleri hep birlikte yaparak ilçemizi yaşanır bir şehir haline getireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Toplantın ardından muhtarlar bu aylık yapılan ve yapılabilecek hizmetlerden haberdar olmaları, mahallelerinin sorun ve ihtiyaçlarını doğrudan yetkililerle görüşmenin çok faydalı olduğunu belirten Dundar, bunun ilçede bir gelenek haline gelmesini ümit ettiğini söyledi. Toplantı Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilin Dundar’ın verdiği öğlen yemeğinin ardından sona erdi.