Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, takımına alt yapıdan bir futbolcu ekledi. Büyükşehir Belediyespor alt yapısında yetişen 1997 doğumlu Harun Şanlı, düzenlenen törenle kendisini profesyonel yapan imzayı attı.
Spor Toto 3. Lig temsilcisi Manisa Büyükşehir Belediyespor, alt yapıdan bir oyuncuyu A takıma kazandırdı. Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Büyükşehir Belediyespor Genel Koordinatörü Alparslan Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Ümit Atlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın’ın katılımıyla Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle Harun Şanlı, kendisini profesyonel yapan imzayı attı.
ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ
Düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün göreve geldikleri ilk günden beri alt yapıya önem verdiklerini belirterek, “Temelleri iyi atılmazsa A takımların alt yapıdan desteklenmesi zor oluyor. Bu anlamda göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün TOKİ 2’de bulunan alt yapı tesislerimizi düzenleyerek bizlere güzel bir tesis kazandırmıştı. Bununla birlikte her dönem yaz okulları düzenliyoruz. Bu yaz okullarına katılımların artmasıyla birlikte geniş bir oyuncu havuzumuz oluştu. Her sene buradan alt yapımıza yavaş yavaş oyuncular kazandırmaya başladık” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TARİHİNDE İLK
Büyükşehir Belediyespor futbol kulübünün kendi alt yapısından yetişen bir futbolcuya ilk defa imza attırdığını da vurgulayan Başkan Ergün, “Geçtiğimiz senelerde alt yapımıza kazandırdığımız oyuncuların birçoğunu Manisaspor kulübüne verdiğimiz için alt yapımızdaki takımlarda eksiklikler meydana geliyordu. Görevde bulunduğumuz 5 senenin sonunda alt yapılarımız hocalarımızın ve yöneticilerimizin gayretleriyle Türkiye’de ciddi alt yapısı olan kulüplerle başa baş mücadele etmeye başladı. Bu kapsamda artık biz bunun meyvesini almaya başladığımızı düşünüyoruz. Bu doğrultuda alt yapılarımızda yetişen bir oyuncumuzu Büyükşehir Belediyespor tarihinde ilk defa profesyonel yapacağız" dedi.
TEŞVİK EDECEKTİR
Gerçekleştirilen imza töreninin kulüp açısından önemine de dikkat çeken Başkan Ergün, “Hem hocalarımızım, hem oyuncularımızın hem de yönetim olarak gerçekleştirdiğimiz bu imza törenin bizlerin teşviki açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Harun Şanlı kardeşimize başarılar diliyorum. Harun’un profesyonel olmasında emeği geçen tüm hocalarımıza, alt yapı yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da profesyonel imzayı attıracağız alt yapıdan oyuncularımızla Manisalıların karşısına çıkacağız” diye konuştu.
HARUN ŞANLI PROFESYONEL OLDU
Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Ümit Atlı ise gerçekleştirilen imza törenin hayırlı olmasını dileyerek, “Harun Şanlı kardeşimiz gerçekleştirdiğimiz imza töreniyle profesyonelliğe imza atıyor. Kulübümüz ve Harun için hayırlı olmasın diliyorum” dedi. Kendisine gösterilen güven nedeniyle mutluluğunu dile getiren Harun Şanlı ise, “Futbola ilk başladığım Meriçspor bunun yanı sıra Aydın ve Yavuz hocalarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bana güvenen alt yapı hocalarımızın, kulüp başkanımızın ve yöneticilerimin güvenini boşa çıkartmam” diye konuştu. Konuşmaların ardından Harun Şanlı’yı profesyonel yapan imzalar atıldı.