Kamuda çalışan personel ile emeklilerin özlük haklarının ve sosyal mali imkanlarının konuşulduğu Kamu Personel danışma Kurulu (KPDK) çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Sorunlar burada sendikalar tarafından hükümet yetkililerine iletiliyor.

KPDK toplantılarına Çalışma Bakanı başkanlık ettiği için de sorunlar en yetkili isme anlatılabiliyor.

Faruk Erdem'in haberine göre, 018 yılının ilk KPDK'sı da perşembe günü yapıldı ve görüşmeler devam ediyor.
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun da katıldığı toplantıda masaya gelen konuların bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum. 4C'lilerin sözleşmeli kadroya geçirilmesi ile ilgili uygulamanın başlaması, memurların kadro derece sınırlandırmalarının kaldırılması, farklı statülerde görev yapan personelin izinlerinin eşitlenmesi, ek göstergelere ilişkin sorunların giderilmesi, ek ödeme kaynaklı sorunların giderilmesi, kadın kamu görevlilerine ilişkin düzenlemeler, kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların giderilmesi, kamuda esnek çalışma, fiili hizmet zammı kapsamının genişletilmesi, emekli ikramiyesine ve maaşına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi masaya taşındı.

4B'LİLERİN KADRO İSTEĞİ

4C'lilerin kadro sorunu çözülürken, sözleşmeli olarak çalışan 4B'lilerin de hem kadroya geçirilmesi hem de çakılı olarak çalışmalarının önüne geçilerek aile birliklerinin sağlanması da konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte kamuda çalışma yöntemleri de farklılaşacak. Şu anda yaşanan birçok sorunun böylece ortadan kalkacağını da göreceğiz. Hem kamu hizmetlerinin verimli hale gelmesini sağlayacak hem de kamu çalışanlarının mutlu olacağı bir sistem üzerine çalışılıyor.

KADINLARA ÖZEL TALEPLER

KPDK'ya katılan Memur Sen'in özellikle kadın istihdamını artırıcı bazı tedbirler alınması üzerine talepleri bulunuyor.

Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Devlet memurlarının 25 ila 66 ay arasındaki kreşe giden çocukları için kamu veya özel kreş ayrımı yapılmaksızın çocuk sayısına göre en yüksek devlet memuru aylığının yüzde ellisine kadar kreş parası yardımı yapılması,

Evlenen devlet memurlarına bir defaya mahsus olmak üzere en yüksek devlet memuru aylığının beş katı tutarında evlilik yardımı yapılması,

Doğum yapan memurlara verilen ücretli analık izin sürelerinin artırılması ile doğumdan sonra verilen ücretsiz izin sürelerindeki kesenek ve karşılıklarının devlet tarafından karşılanması,

Devlet memuru olarak görev yapan kadınların doğum sonrasında kullandıkları ücretsiz izin süresince kademe ve derece ilerlemesinin devam etmesi.

Kaynak: Haber7