MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay konser verdi. Onay, programın ilk yarısına şehitlere adadığı Ludvig Van Beethoven'in 'Ayışığı Sonatı'yla başladı.
Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 12'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ı konuk etti. Gümüşlük Antik Taş Ocağında verilen 'Yıldızlara Serenat' adlı konserde Onay; Beethoven, Saygun, Chopin, Debussy ve Franck'ın eserlerini seslendirdi. Konser öncesinde yaptığı konuşmada terör eylemlerine değinen Gülsin Onay, "Yine kalbimiz kan ağlıyor, önceden de dediğimiz gibi teröre karşı en güzel cevap sanattır. Bu gecenin ilk eseri olan 'Ayışığı Sonatı'nı şehitlerimize adamak istiyorum" dedi.
Konsere Ludvig Van Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı do diyez minör Op.27 no.2' adlı; 'Adagio sostenuto', 'Allegretto' ve 'Presto agitato' bölümlerden oluşan eseriyle başlayan Onay, daha sonra Ahmed Adnan Saygun'un 'Sonatin Op.15' adlı eserinden 'Allegro', 'Adagio, con moto' ve 'Horon (Prestissimo)' isimli bölümleri seslendirdi. Gecenin ilk yarısını Onay, F. Chopin'in 'Ballad no.3 la bemol majör Op.47' adlı eseriyle bitirdi.
Programın ikinci yarısına 'Claude Debussy'nin 3 eseriyle devam etti.
Devlet sanatçısı Gülsin Onay, bestecinin ilk olarak 'Masques' ardından 'Ballade' ve son olarak 'Danse' isimli eserlerini yorumladı. Gülsin Onay, gecenin sonunda Cesar Franck'ın 'Prelude' ve 'Choral et Fugue' isimli eserlerini seslendirerek programını bitirdi. Coşkulu seyirci Onay'ı alkışlarla sahneye tekrar çağırınca sanatçı, F. Chopin'in 'Nocturne' adlı eserini seslendirerek bis yaptı. Gülsin Onay, geceyi bir sürprizle sonlandırdı. Sanatçı, Gümüşlük Festival Akademisi öğrencilerinden 12 yaşındaki Tuna Bilgin'i sahneye davet etti. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Tuna Bilgin, festival sahnesinde Claude Debussy'nin 'Claire de Luna' adlı eserini ustalıkla seslendirerek alkış aldı.
Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Ağustos'ta, Ayşedeniz Gökçin'in 'Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler' başlıklı konseriyle son bulacak.

FOTOĞRAFLI