ÇORUM (AA) - Dodurga ilçesinde, özel bir işletmeye ait 220 işçinin çalıştığı yeraltı kömür madeni ocağında üretim, eksiklikler nedeniyle durduruldu.

Çorum Valisi Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dodurga ilçesinde faaliyet gösteren özel bir işletmeye ait kömür madeni ocağında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim yapıldığını belirtti.

Denetimler sonucu ocakta bazı eksikliklerin tespit edildiğini ifade eden Vali Kara, söz konusu ocakla ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 25. maddesi gereğince üretimin durdurulması kararı verildiğini söyledi.

Eksiklikler giderilene kadar ocağın kapalı tutulacağını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Dodurga Linyit unvanlı iş yerinde eksiklikler giderilene kadar yeraltı kömür ocağında iş durdurulmuştur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 25. maddesinin 6. fıkrası gereği işveren, işin durdurulması sebebi ile işsiz kalan çalışanlara ücretleri ödemekle veya ücretlerinde bir düşüklük olmamak üzere meslek veya durumlarına göre başka bir iş vermekle yükümlüdür. Bu nedenle işçiler mağdur edilmeyecektir."

Vali Kara, ocak güvenliğinin sağlanması ve eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların daimi nezaretçiler ile iş güvenliği uzmanları eşliğinde kömür üretimi yapılmaksızın sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyünde faaliyet gösteren ve yıllık ortalama 300 bin ton kömür üretimi kapasitesi bulunan ocağın, yeraltı maden ocağı kısmında 220 işçinin çalıştığı öğrenildi.