Sezgin MADRAN/ÇİNE (Aydın), () - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa mitinginde gençlere seslenip, ailelerinin eş bulamamaları halinde kendilerinin eş bulacakları yönündeki açıklamalarını, "Davutoğlu, Esra Erol ile birlikte izdivaç programı yapsın" diyerek eleştirdi.
CHP'nin Aydın'da ikinci sıradan tekrar aday gösterdiği Milletvekili Metin Lütfi Baydar, seçim çalışmaları kapsamında Çine İlçessi, Seferler Mahallesi'ni ziyaret etti. Vatandaşla birlikte mahalle kahvehanesinde yemek yiyip, sohbet eden Baydar'a CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yavaş ve Timuçin Karabulut eşlik etti. Buradaki konuşmasında Baydar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa mitinginde gençlere seslenip, ailelerinin eş bulamamaları halinde kendilerinin eş bulacakları yönündeki açıklamalarını hatırlatan Baydar, "Meydanlarda 'Evlenmek isteyenler bize gelsin' diyor. Sen Esra Erol musun? Sen evlendirme programı mısın? İzdivaç programı mısın? Davutoğlu'nun yapacağı en hayırlı iş bu. Başbakanlığı zaten beceremiyor ve yapamıyor. Adamın yüzünde hiç başbakan sıfatı yok. Gelmiş Türkiye'yi yönetecekmiş. Siyaseti bıraksın Esra Erol ile birlikte izdivaç programı yapsın. Onun için en hayırlı iş bu. Hiç olmazsa karnını doyurur ve öyle devam eder" dedi.
"KDV'Yİ 13 YILDIR NİYE KALDIRMADINIZ?"
AK Parti'nin Aydın milletvekili adaylarını da eleştiren Baydar,"Çine'den AK Parti'nin bir milletvekili adayı var. Kendi bürosundan bütün esnafa '1 Kasım seçimlerinden sonra esnafa 30 bin TL faizsiz kredi vereceğiz' diye telefon ettiriyormuş. Bir de Aydın'dan AK Parti'nin bir milletvekili adayı var. O da seçim bürosundan aratıp, 'Yem ve gübrede KDV'yi seçimlerden sonra kaldıracağız' diye söyletiyormuş. 13 yıldır niye yem ve gübrede KDV'yi kaldırmadınız? Önünüze kütük koyan mı vardı? Hayvan terli. Millet bunların yalanlarını yemiyor artık. Bunların dediği her şey palavra" diye konuştu.