Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - MEMUR Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu ülkenin bundan sonra koalisyonlu hükümet görme şansı yok. Görürse kaybeder bu ülke" dedi.
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikasının Tokat şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere kente geldi. Özel bir restorantta düzenlenen toplantıya Yalçın'ın yanı sıra, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, milletvekili adayları ile birlikte sendika üyeleri katıldı.
İSTİKRAR DEVAM ETMELİ
Toplantıda konuşan Ali Yalçın, ülkenin artık güçsüz olma şansının bulunmadığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Bu ülkenin bundan sonra koalisyonlu hükümet görme şansı yok. Görürse kaybeder bu ülke. Bundan sonra bu ülkenin istikrarı devam etmeli çünkü, fincancı katırları ürkütüldü. Medeniyet coğrafyamızın içerisinde cereyan eden ne kadar afet, felaket, savaş varsa ne kadar mizansal ve toplum mühendisliği varsa tamamına karşı müdahil olan bir ülke var. Türkiye topraklarını kireçle boyanmış beyaz taşlar olarak görmeyen bir Türkiye var. Yurtta sus cihanda sus politikasını geride bırakmış, dünyayı parselleyen egemen devletlerin, tıpkı 5'li çete gibi herkesin üzerinde kendisinin söz hakkı gördüğü noktada, 'dünya 5'ten büyüktür' diyen kral çıplak diyen bir Türkiye var" dedi.
YAPILAN MÜHENDİSLİĞİ GÖRMEK LAZIM
7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan terör olaylarına da değinen Yalçın şöyle dedi: "Suruç'ta toplum mühendisliği içeren bir hadiseyle 32 gencin hayatına katledenlerin, milletin aklıyla dalga geçenlerin, Diyarbakır'da seçim öncesi seçime yakın bombayla mühendislik yapanların, 1 Kasım'a doğru giderken Ankara'daki organizasyonda bir araya gelenlerin arasına bomba koyarak 100'e yakın insanın hayatını kaybetmesine vesile oldukları, aynı oyunları tekrar tekrar sahneye koydukları ve milleti aptal yerine koydukları bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Onun için yapılan mühendisliği görmek, fark etmek lazım. Her zaman aynı şeyin tutmadığını bilmek lazım, bildirmek lazım."

FOTOĞRAFLI