Onur BAYRAM-Mustafa BAYER/ AFYONKARAHİSAR, () - FENERBAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Robin van Persie'nin Shakhtar Donetsk karşısında oynamasıyla ilgili soru üzerine, "Her yeni gelen oyuncu hemen takıma konulursa o oyuncudan kalitesini ortaya koymasını bekleyemezsiniz" dedi.
Fenerbahçe'nin Olympiakos’u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos maçının zor bir test olduğunu söyledi. Olympiakos'un Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını aktaran Pereira, "İyi bir ekibe karşı oynadık. Tıpkı bizim gibi Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak bir takıma karşı oynadık. İyi oyunculardan oluşan iyi organize olmuş bir takıma karşı karşıya geldik. Bizim açımızdan hazırlık maçı da olsa bu karşılaşmayı kazanmak önemliydi, başardık. Bizim için pozitif çok nokta vardı. Eksiklerimizi de görme imkanı buluyoruz. Bu eksiklikleri kapatarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
PEREİRA’DAN UYGAR MERT ZEYBEK YORUMU
Fenerbahçe’nin 3’üncü golünü atan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'in performansını değerlendiren Pereira şunları söyledi: "Kendisini geliştirmesi gereken noktalar var, ancak yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Kendisini geliştirmesi için ona yardımcı olmaya çalışacağız. Ona destek verip, inanacağız. Ben onun geleceğine inanıyorum. Sadece kaliteli ve yetenekli değil, kişilikli bir oyuncu. Genç yaşına rağmen kimseden korkmadan sahada oyununu sergiliyor." 
OYUNCULARIN İSMİNDEN ÇOK TAKIM OLMAK ÖNEMLİDİR
Afyonkarahisar’a getirilmeyen yeni transfer Robin van Persie'ye Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Shakhtar Donetsk karşısında şans verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise Teknik Direktörü Vitor Pereira, şöyle dedi: "Şu an için herkes benden Shakhtar maçının ilk 11'ini vermemi istiyor. Bunun için çok erken. Takıma iyi oyuncular geldi. Bunun için başkanımız ve yönetim kurulumuz çok çalıştı. Futbolun içinde olanlar bilirler, oyuncuların isminden çok takım olmak önemlidir. Takımda uyum sürecini atlatmak gerekli. Kısacası yeni bir takım kurulduğunda zaman gerekir. Her yeni gelen oyuncu hemen takıma konulursa o oyuncudan kalitesini ortaya koymasını bekleyemezsiniz. Persie'nin fiziksel eksikleri vardı. Takıma yardım edebileceğini düşünmediğimiz için burada bizimle birlikte değil. Onun da zamana ihtiyacı var. Kuvvetli bir takım oluşturmak için önümüzde bizi bekleyen bir yol var."
GEÇEN SEZON ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Teknik Direktör Pereira’nın ardından Brezilyalı yıldız Diego ile yeni transfer Josef de Souza kameralar karşısına geçti. Olympiakos karşısında alınan galibiyet nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen Diego, takımın daha iyiye gittiğini anlattı. Bir basın mensubunun geçen sezon performansının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Diego, "Geçmişle ilgili konuşmayı seven biri değilim. Geçen yıl çok şey öğrendiğim bir sezon oldu. Takım halinde iyi bir sezon geçiremedik. Esas hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşamadık. Ben de takımımın daha iyi gitmesi için mücadele veriyorum. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.
HATALARIMIZI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ
Her geçen gün daha iyi ve daha hazır bir ekip olduklarını aktaran Josef de Souza ise "Küçük bazı hatalar yaptığınızda bunları düzeltmek önemli. Biz de hatalarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Bu hataları düzeltirken kazanmak önemli. Kazanmak işimizi daha da kolaylaştırıyor. Bundan mutluyum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI