Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi, Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği ve İzmitiz Grubu tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı.

Söyleşi öncesi konuşan Biz İzmitiz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, "Belediyelerin yasalarla belirlenmiş görevleri var ancak en önemli görevi yurttaşlarını mutlu etmek. Çeşitli anketlerde Eskişehir yaşayanlarının üst düzeyde mutlu olduklarını görüyoruz. Biz bugün sosyal ve kültürel anlamda Eskişehir’in farklılıklarını konuşmak istedik ve Tepebaşı Belediye Başkanı sayın Ahmet Ataç’ı davet ettik" ifadelerini kullandı.

’Sosyal ve Kültürel Belediyecilik Anlayışının Eskişehir Uygulamaları’ konulu söyleşide konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, "Bir hekim olarak şehirleri insan vücuduna benzetirim. Şehirler gece gündüz nefes alabilmeli. Anadolu’da pek çok şehirde gün battıktan sonra sokaklarda kimseyi göremiyorsunuz. Ancak Tepebaşı 24 saat yaşayan bir ilçe. Bu yüzden herkes ’Hayat Tepebaşı’nda’ sloganını kullanmaya başladı. Tüm yurttaşlarımızın kullanımına açık olan merkezlerimizde farkındalık, dayanışma, yardımlaşma ve üretme değerlerinin güçlenmesini sağlıyoruz. Çalışmalarımızı incelerseniz hepsinin köy enstitüleri mantığında çalıştığını ve yurttaşlarımızla buluştuğunu göreceksiniz. Kısa bir süre sonra bu çalışmalarımız hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz kent enstitüsü ile farklı bir noktaya gelmiş olacak" dedi.

Başkan Ahmet Ataç, daha sonra Belde Evleri, Su Sporları Merkezi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Gökkuşağı Kafe, Montaj Atölyesi ve Yaşam Köyü gibi Tepebaşı Belediyesi’nin örnek olan sosyal belediyecilik hizmetlerini anlattı.