Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), ( )- KALE Kilit'in, İstanbul'dan Çerkezköy'e taşıyacağı fabrikasına 600 işçi alacağını duyurması üzerine, İŞKUR Çerkezköy Şubesi önünde yaklaşık 3 bin kişilik kuyruk oluştu. Kalabalık binaya sığmayınca kuyruk sokağa  taştı. İş başvurusu için kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlarla görevliler arasında tartışmalar yaşandı.
Avrupa’nın en büyük kilit entegre üretim tesisi olan Kale Kilit firması, İstanbul Güngören’deki üretim tesisini Çerkezköy’e taşıma kararı aldı. Bu nedenle firma, Çerkezköy’de açılacak olan yeni fabrikaya çok sayıda personel alınacağını duyurdu. İşe alınacak personelin Ekim 2015 ile Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Güngören’deki fabrikada görevlendirileceği, Mart ayından itibaren ise Çerkezköy'deki fabrikaya geçişin sağlanacağı belirtildi. Başvurular ise bugün sabah saat 09.00'da başladı. Ayrıca firma mail yoluyla da başvuru alındığını açıkladı.
KUYRUK DIŞARI TAŞTI
Sabah erken saatlerden itibaren Türkiye'nin sanayi merkezlerinden olan 123 bin 119 nüfuslu Çerkezköy'de 3 bine yakın kadın ve erkek, İŞKUR Çerkezköy Şubesine akın etti. Kapıların açılmasının ardından iş başvurusu için bekleyen kişiler, binaya girdi. Başvuru kuyruğu ikinci kattaki İŞKUR başvuru biriminin koridorunu doldurdu ve merdivenlerinden sokağa kadar taştı. Sabahtan bu yana kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, iş başvurusu yapmakta zorlandıklarını söyledi ve görevlilerle zaman zaman tartıştı. Görevliler ise, iş başvurusu yapacakları sıraya girmeleri ve sakin olmaları konusunda uyardı.
POLİS GÜVENLİK TEDBİRİ ALDI
Yaşanan gerginlik nedeniyle, polis ekipleri de İŞKUR şubesine giderek güvenlik önlemi aldı. İŞKUR'da bulunan Kale Kilit görevlileri ise, herkesin başvurusunun alınacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI