TOKAT (AA)  - Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Erbaa ilçesinde yapılan beton yolda incelemede bulundu.

İl Genel Meclis Üyesi Ali Arslan ile birlikte Doğanyurt, Yaylalalı, Madenli, Engelli, Kurtuluş, Ermeydanı, Tandırlı, Akgün köyü grup yolunda incelemede bulunan Dizer, yaptığı açıklamada, beton asfaltın ilk kez Erbaa'daki  köy yollarında uygulanmaya başlandığını söyledi.

Dizer, 13 kilometrelik köy yolunda uygulanmaya başlanan beton yol kaplamasının normal asfalttan 2 kat daha dayanıklı olduğunu belirtti.

Beton kaplamalı köy yolunun otoyol konforunda olacağını ifade eden Dizer, "Halk arasında, güvenilirlik, dayanıklılık ve gücün ifadesi anlamına gelen beton yolu ilk defa Erbaa ilçemizde  yaptık. Beton yol hizmet ömrü asfalt yoldan 2 kat daha uzun ömürlü ve bakımı sıcak asfalttan daha kolay. Sıcakta kolay yumuşadığından, yağışlı havalarda fren mesafesini azalttığı, açık rengi nedeniyle gece görüşünü kolaylaştırıyor. Şu anda Erbaa'da yaklaşık 8 köyümüzü birbirine bağlayan grup yolunda 13 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki yolumuzun sonuna geldik.  Beton yol çalışmasını önümüzdeki yıllarda da grup köy yollarında da yapmayı planlıyoruz. Beton yolumuz ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Üç yıl içinde altyapısı eksik olan köylerin altyapı sorunlarını çözerek köy içi parke yapımı, asfalt ve beton yol yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.