Muğla’nın Ortaca ilçesinde Diyabet konferansı düzenlendi.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeni ile Kent Konseyi toplantı salonunda Diyabet (şeker hastalığı) konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ortaca Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadın sağlık grubu tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısında Ortaca Özel Yücelen Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr.Metehan Özdemir ve Diyetisyen Emine İyiyol, sunum yaptı.
Sunumun ardından Dr. Metehan Özdemir ve Diyetisyen Emine İyiyol, toplantıya katılanların sorularını cevapladı.
Hacettepe Üniversitesi mezunu Diyetisyen Emine İyiyol, Diyabet rahatsızlığında beslenmenin önemine vurgu yaparak, çeşitli önerilerde bulundu.
Kepekli ve lifli gıdalar tüketerek, kan şekerinin birden değil de daha uzun süreli düşmesinin sağlanabileceğini belirten İyiyol; ‘’Dünya Diyabet haftası nedeni ile toplumda farkındalık yaratmak amacı ile bir sunum gerçekleştirdik. Soruları cevapladık. Diyabet, beslenmenin birinci derecede önemli olduğu bir hastalık, Dahiliye uzmanı Metehan beyle sunumumuzu gerçekleştirdik. Gayet güzel bir bilgilendirme toplantısı oldu’’ dedi.
Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemlerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Dahiliye Uzmanı Dr.Metehan Özdemir ise; ‘’Halkımızda bir farkındalık yaratma amacı ile kısa bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Yaklaşık toplumun yüzde ellisini ilgilendiren bir konu, yaptığımız sunumu ile farkındalık yaratmayı başardığımızı umut ediyorum. Çok güzel bir sunum oldu. İnşallah faydalı olmuştur’’ diye konuştu.
Halkın bilmesi gereken önemli konularda bilgilendirme toplantısı yapacaklarını belirten, Ortaca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gül Hınçal, eğitimi bir süreç olarak gördüklerini ifade etti.
Hınçal; ‘’Eğitimlerimize halkımıza faydası dokunabilecek bir konudan başlamayı planladık. Ayda 2 defa çeşitli konularda eğitim semineri düzenleyeceğiz. Aralık ayının 2. Haftası çocuklarla ilgili bir panel yapmayı düşünüyoruz. Kent konseyi kadın meclisi olarak hedefimiz bu tarz etkinliklere devam ederek, toplumumuza katkı sağlamak’’ şeklinde konuştu.