Rüzgar sörfünün ülkemizdeki temsilcisi Lena Aylin Erdil, bu kez farklı bir alanda başarı yakalamaya çalışacak. Erdil, antrenmanlarını Güney Afrika’da yaptığı dalga sörfünde 6-12 Ağustos tarihlerinde İspanya’nın Tenerife sahillerinde düzenlenecek PWA World Tour yarışına katılacak. Kariyerinde ilk kez Türkiye’de tarih yazdığı rüzgar sörfünden farklı bir dalda ter dökecek Erdil, iyi bir başlangıç istiyor.

Türkiye’de rüzgar sörfü denilince akla gelen ilk isim olan ve şu anda da PWA Dünya Kupası’nda mücadele eden Red Bull sporcusu Lena Aylin Erdil, yeni başarılara hazırlanıyor. Rüzgar sörfünde birçok zafer elde eden ve bu sene de ligde ilk iki yarışı lider bitiren Erdil, uzun süre Güney Afrika’da idman yaptığı dalga sörfünde şansını deneyecek. Başarılı sporcu, İspanya’nın sörfe uygun Tenerife sahillerindeki yarışlarda mücadele edecek. Dünyaca ünlü El Medano kıyısındaki mücadeleler sörfçüler arasında dalga boyundan dolayı ‘mıknatıs sahil’ olarak adlandırılıyor.

Lena’nın birincilik kovalacağı yarışta rüzgar sörfünde rekabet ettiği Arubalı Sarah-Quita Offringa da ter dökecek. Sörfün önemli isimlerinden olan Offringa, PWA World Tour’un slalom kategorisindeki son ayak öncesinde Lena’nın 30 puan önünde yer alıyor. Ancak Lena formuyla dikkat çekiyor. Türkiye Slalom Ligi’nin Dikili ve Seferihisar’da yapılan ilk iki yarışında da zirveyi bırakmayan Erdil, dünyada da kalitesini daha önce kanıtlamıştı.

Uluslararası arenada Türkiye’yi temsil eden Lena Erdil, PWA Dünya Turu’nda 2017 yılında başarılı sonuçlara imza attı. Bu sezon PWA Dünya Turu’nun Güney Kore ayağında ikinci olan Lena, Japonya’da üçüncülük elde etmiş ve üst üste ikinci kez podyumda yer almayı başarmıştı. Başarılı sporcu, Dünya Turu’ndaki bir sonraki yarışına 9-14 Eylül tarihleri arasında Danimarka’nın Hvide Sande şehrinde çıkacak.

Kariyerinde 2016 IFCA Rüzgar Sörfü Slalom Dünya Şampiyonu apoleti de bulunan Lena, sporun en prestijli turnuvası PWA Dünya Turu’nda ise 2014 ve 2016 yılında dünya ikincisi olurken 2015’te dünya üçüncülüğü elde etmişti.