7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşmesi planlanan genel seçimler öncesinde, Ak Parti’den Ardahan Milletvekili olabilmek için başvuruda bulunan aday adayları için temayül yoklaması gerçekleştirildi.
Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan temayül yoklamasında, toplam 357 kişi, 9 milletvekili aday adayı için oy kullandı. Yoklamaya, Konya Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Akış, Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kadın Kolları MKYK Üyesi Nesrin Semiz, Ak Parti Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Demirci katıldı.
Programda konuşan AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci, temayül yoklamasının hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.
Demirci, “Ak Parti kapatma davasına, 27 Nisan E Muhtırasına, 367 krizine karşı direndi ve yükseldi. Sivil iradeyi yok sayan tüm illegal yapılara karşı direndi ve yükseldi. Direndikçe yükseldi, yükseldikçe direndi. Gücümü milletten aldıkça gönüllerde taht kurarak yüksekleri mesken tuttu. Şükürler olsun ki dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlara şefkat elini uzatan bir Türkiye, gerektiğinde de tüm mazlumlara karşı, üstelik Birleşmiş milletler genel kurulunda dahi dünya 5’ten büyüktür diyebilecek bir devlet haline geldi. Şimdi yükselen bu saygınlığın, bu onurun ve bu gücün devamı için önümüze geçmiş dönemlerdeki seçimlerin hepsinden daha önemli ve viraj mahiyetindeki 7 Haziran 2015 seçimleri geldi. Zaman, adaylarımız kim olursa olsun, gönlümüzdeki dünyanın 8. Harikası Ardahan’ı oluşturabilmek için 2 sıfır yapma zamanı. Zaman Ak ve aydınlık yapmak için Ardahanlı, Damalı, Posof’u, Göleyi ve Çıldır’ı tüm köyleriyle birlikte adım adım dolaşma, karış karış gezme zamanıdır.’’
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, konuşmasında, ’’Kalkınmanın sıkıntıda olduğu, özgürlüğün sıkıntıda olduğu, demokrasinin sıkıntıda olduğu, birlikle ilgili sorunların yaşandığı, terörün zirvede olduğu ve bunun gibi bir çok olumsuzluğun olduğu zamanda, iflasın eşiğinde Türkiye’de yönetimi almış Ak Parti’nin bugün 12 yılı tamamlamış ve yeni bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Elbette ki ilk defa bu istikrarlı sürecin sonunda tıpkı gelişmiş ülkeler gibi 300 yıllık, 500 yıllık planlar yapılma dönemini de ilk defa şimdi toplumumuz ve halkımız yeni yeni duymaya başladı. Bu temayül yoklamasında esas olan şudur. Birlik, beraberlik, kardeşlik havası içerisinde geçmesi ve aynı hava içerisinde burayı terk edeceğiz. Temayül yoklamaları burada açılmayacak. Temayül yoklamaları komisyon huzurunda mühürlenerek Ankara’ya götürülecek. Şimdiden hepinize milletvekili aday adayı arkadaşlarımıza ayrı ayrı başarıları diliyorum. 2023 gibi, 2071 gibi geleceğimizi planlama ve önemli hizmetleri adım adım gerçekleştirme süreçlerini yaşıyoruz. Bunun içerisinde elbetteki temelde kalkınma var, demokrasi var, özgürlük var, çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin geleceği var. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ak Parti kadrolarının bu güzel günlere bu netameli aşamalar geçtikten sonra elbette ki netameli coğrafyada, sorunlu coğrafyada, dünyanın merkezi olan yerde de tüm emperyalist güçlerin çeşitli, fitne fesat eken, halkımızı birbirine düşüren çeşitli fesatlıkların da üzerimizde yoğunlaştığı bir dönemde tekrar kritik bir seçim aşamasındayız. Bu dönemde partimizden medeni cesaret göstererek aday olan değerli Ardahanlı birbirinden seçkin adaylarımızı da kutluyorum. Onlar içinde tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Tabi Türkiye artık siyasetle idare ediliyor. Siyasetin itibarsızlaştırıldığı dönemleri artık geride bıraktık. Dolayısıyla seçkin insanlarımızın, yetişmiş insanlarımızın toplumumuzun, halkımızın vekili olarak ülkemizde, parlamentoda taşın altına elini sokabilecek ve inisiyatif koyabilecek insanlarımızın Ak Partiden aday adayı olarak tercih yapmaları da ayrıca takdire şayandır. Ben bu anlamda da adaylarımıza teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Konya Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Akış, ise Değerli arkadaşlar bugün temayül yoklamamızı yapacağız. Başta partimizi tercih etmiş tüm aday adaylarımızı başarılar diliyorum diyerek, temayül yoklamasında oy kullanacak delegelere nasıl oy kullanacakları konusunda bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından AK Partili delegeler, oy kullanmak üzere kendileri için hazırlanmış ayrı ayrı kabinlerde oylarını kullanarak hazırlanan mühürlü sandıklara attılar.
AK Parti Ardahan İl Başkanlığı tarafından yapılan temayül yoklaması sonucunda oylar komisyon tarafından mühürlenerek Ankara’ya götürülecek.