Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu yılki yüzme kurslarının 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü başlayacağını belirterek, kurslara herkesin katılabileceğini bildirdi.

Başkan Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, 10 senedir Macit Özcan Spor Tesisleri olimpik yüzme havuzunda 12 uzman öğretmen nezdinde yüzme eğitimi verdiklerini anımsattı. Bugüne kadar toplam 30 bin kişinin yüzme eğitimi sertifikası aldığını kaydeden Özcan, Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları dolayısıyla bu yıl yüzme kursu eğitimine 1 ay gecikmeli olarak başladıklarını ifade etti. Yüzme kursunun birinci etabı için kayıtların 17 Haziran 2013 tarihinde başladığını ve halen devam ettiğini dile getiren Özcan, “İlk dönem yüzme kursu eğitimi ise 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü başlayacak. Yüzme kurslarına 7’den 77’ye yüzme bilmeyen herkes ile yüzme bilip de teknik altı ve teknik üstü çalışmalara katılmak isteyen tüm Mersinliler katılabilir” dedi.

Bu yaz sezonunda 3 dönem boyunca yüzme kursu eğitimi verileceğini ve her dönemin 4 haftayı kapsadığını aktaran Özcan, kayıtların Cumhuriyet Meydanı Kilise Sokağı’ndaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Bürosu’nda gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Vatandaşların, kurs ücreti olarak Finansbank Mersin Şubesi’ne 75 lira yatırmaları gerektiğini belirten Özcan, banka dekontu ile birlikte kayıt için 1 adet resim, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve sağlık raporunun, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne teslim edilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Özcan, kursiyerlerin Macit Özcan Spor Tesisleri’ne ulaşımlarını sağlamak üzere Toroslar bölgesinden TOKİ Konutları-Devlet Hastanesi-Karayolları güzergahı ile Yenişehir bölgesinden Edip Buran Spor Salonu önünden birer servis aracının kalkacağını sözlerine ekledi.