RİZE (AA) - Bayanlar Hentbol Challenge Kupası'nda çeyrek finale yükselen Ardeşen Gençlik'in antrenörü Hikmet Vurgun, çeyrek final yolunda çok zorlanmalarına rağmen turu geçmeyi başardıklarını söyledi.

Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4. turda ilk maçı 32-29 kazanmalarına rağmen rövanş maçını 30-28 kaybettiklerini anımsatarak, rövanş maçında oyun olarak istediklerini yapamadıklarını anlattı.

İlk maça göre çok fazla hata yaptıklarını belirten Vurgun, sporcuların beklentileri karşılayamamasının devre arasına beraberlikle gitmelerine neden olduğunu ifade etti.

Vurgun, maçın son saniyelerine kadar mücadele edip turu lehlerine çevirdiklerini dile getirerek, "Rize'ye ve hentbol camiasına bu sevinci yaşattığımız için mutluyuz. Oyuncularımı son bölümde ortaya koydukları oyundan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Çeyrek final yolunda bu kadar zorlanacaklarını tahmin etmediklerini anlatan Vurgun, "İlk maçı üç sayı farkla kazandık, ikinci maçı ise iki sayı farkla kaybettik ama gol averajıyla çeyrek finale yükseldik. Çeyrek final yolunda çok zorlandık ama başardık. Muratpaşa Belediyespor'un ardından Ardeşen'in de çeyrek finale yükselmesi büyük başarı. Bunun devamının gelmesi lazım. Bu sonuçlar Türk hentbolu olarak ilerlediğimizin göstergesi" diye konuştu.

Vurgun, taraftarın takıma her iki maçta da büyük katkı sağladığını belirterek, "Zorlandığımız anlarda onların desteği, oyuncularımızın mücadele gücünü artırdı. Turun zora girdiği anlarda takımlarını desteklemeleri geri dönmemizi sağladı. Galibiyeti ve turu taraftarımıza armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.