Onur ATIŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi takımlarından Göztepe'de sezona süper bir başlangıç yapan Björn Vleminckx, son 2 maçta yedek kulübesini mesken tuttu.
İlk 7 haftada ağları 4 kez sarsarak taraftarın sevgilisi olan Belçikalı golcü, ardından büyük düşüş yaşayarak formayı Mirkan'a kaptırdı. Teknik direktör Metin Diyadin'in ilk kez Karşıyaka derbisinde yedek oturttuğu Vleminckx, Akhisar Belediyespor ile oynanan özel maçta ve son olarak ligdeki Samsunspor müsabakalarına da kulübede başladı, sonradan şans buldu.
Oyuncusunun asla yedek kalmayı sorun yapmadığını belirten Metin Diyadin, Mirkan'ın da çok tecrübeli bir futbolcu olduğunu dile getirdi. Vleminckx ile yaptığı konuşmayı da aktaran Metin Diyadin, "O gerçek bir profesyonel. Kendisine oynama sırasının Mirkan'a geldiğini söyledim. Herkese forma vermeye gayret ettiğimi belirttim. Asla moralini bozmadı. Daha çok çalışıp yeniden 11'e döneceğini söyledi" dedi.
Metin Diyadin, söylentilere değinirken de, "Belçikalı oyuncumun 3-1 kaybettiğimiz Adana Demirspor maçında takım arkadaşlarını yönlendirdiği hatta onlara taktik verdiği iddia edildi. Benim de bu nedenle Vleminckx'i oynatmadığım iddia edildi. Bunların tümü yalan" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI