Balıkesir’in Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’nde savaşçılar gösterileri ile göz doldurdu. At üstünde akrobatik hareketler yaparak izleyicileri soluksuz bırakan savaşçılar, izleyicilerden tam not aldı. 3 gün süren festival sonunda Türk savaşçılar ise ödülleri topladı.
Balıkesir’in Karesi Belediyesi ilk kez uluslararası bir festivale ev sahipliği yaptı. Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali ile 14 ülkeden gelen yabancı ve Türk savaşçılar meydanda ok atıp, ata bindi. Hedefleri vurmak için çaba sarf eden savaşçıların 2 günlük etkinliğinin ardından bugün de gösteriler düzenlendi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’nin ilkini düzenliyoruz. 14 ülkeden 35’e yakın sporcumuz var. Amacımız, uluslararası yarışma yaparak bölgemizin tanıtımını yapmak. Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel çok varlığımız var. Dolayısıyla uluslararası ve ulusal anlamda bölgemizin Türk kültürünün oku, yayı, atı, hepsini bir arada yaşatan atlı okçuluk ve savaş sanatları festivalini düzenlemeye karar verdik. Şehrimiz bu konuya çok sahip çıkıyor. Organizasyonun güzel olması için belediye olarak da seferber olduk. Bu işte iddialı yabancı sporcularımız hünerlerini sergiledi, bugün de gösterilerini sundular" dedi.
Mehter ve halk oyunları gösterilerinin de sergilendiği festivalde Kazakistan, Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna, Bulgaristan’dan gelen savaşçılar at üzerinde gösterilerini sergiledi. Finlandiyalı savaşçıların Türk Bayrağı açtığı gösterilerde Kazak ekibinin 2 ata 3 kişi binmesi uzun süre alkışlandı.
Gösterilerin sonunda ödül töreni düzenlendi. Türk savaşçılar ödüllerin birçoğunu aldı. Genel Klasmanda Murat Boncuk birinci olurken, Alperen Alkan ikinci, Murat Çıtak üçüncü oldu. Kabak etabında Alperen Alkan birinci, Murat Çıtak ikinci, Şevket Sarıdemir üçüncü oldu. Alp parkurunda Murat Çıtak birincilik kürsüsüne çıkarken, Kore parkurunda Murat Boncuk ilk sırada yer aldı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkan yardımcıları Mürsel Sabancı ve Yusuf Hocaoğlu verdi.