Yılport Samsunspor'dan, golcü transferi için resmi açıklama geldi. Kırmızı-Beyazlı ekip, Portekizli golcü Tomane, transferindeki bütün pürüzlerin giderildiği duyurdu. Kızılyıldızspor, forması giyen golcünün 17 Eylül'de Türkiye'ye geleceğini belirten Kırmızı-Beyazlılar, "Portekizli oyuncu Antonio Manuel Fernandes Mendes (Tomane) ve Kızılyıldız ile oyuncunun kulübümüze transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Oyuncu, önümüzdeki hafta mevcut kulübün Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakasına katılacak ve 17 Eylül 2020 tarihinde Türkiye'ye gelecektir. Transferin sağlık kontrolünün ardından resmileşmesi planlanmaktadır" açıklaması yaptı.

Antonio Manuel Fernandes Mendes (Tomane) Kimdir?

Fafe, Braga Bölgesi'nde doğan Tomané, 16 Ağustos 2010 tarihinde hâlâ Vitória de Guimarães (takımın altyapısına 13 yaşındayken geçmişti) altyapısındayken ilk profesyonel maçına ilk Primeira Liga maçına SC Olhanense ile deplasmanda 0-0 berabere kaldıkları maçta çıktı ve 67. dakikada oyuna dâhil oldu. Bu maç, aynı zamanda sezondaki tek profesyonel maçı oldu.

2011-12 sezonunda Tomané, üçüncü lig takımı AD Os Limianos'a kiralandı.[2] Takıma döndükten sonra as takımın ve rezerv takımının rotasyon oyuncusu rolünde yer aldı

27 Ocak 2016 tarihinde MSV Duisburg ile anlaştı ve oraya beş aylığına kiralandı.[4] İlk maçına 8 Şubat'ta 2. Bundesliga'da DSC Arminia Bielefeld karşısında çıktı ve 85 dakika oynadığı maçı 2-1 yenildiler.

Panetolikos
15 Haziran 2016 tarihinde Tomané Yunanistan Süper Lig takımı Panetolikos üç yıllık sözleşme imzaladı.[6] Takımdaki tek golünü 15 Ekim'de PAE Kerkyra'yı evlerinde 4-0 yendikleri maçta attı.

Portekiz'e dönüşü
30 Aralık 2016 tarihinde ülkesine dönen Tomané, FC Arouca ile Haziran 2019'a kadar anlaştı.[8] Ancak, takım küme düştükten sonra CD Tondela'ya transfer oldu.

2018-19 sezonunda son maçta küme düşmekten kurtulan takıma Tomané, 12 gollük (tüm turnuvalarda 14 gol) katkı sağladı ve kariyerinin sezon rekorunu kırdı.

FK Crvena zvezda
2 Temmuz 2019 tarihinde Tomané, Sırbistan kulübü Crvena zvezda ile bir sözleşme imzaladı.

Millî takım kariyeri
Tomané, iki yıldan daha az bir sürede Portekiz 21 yaş altı millî takımı ile dört maça çıktı. İlk maçına 15 Ekim 2012 tarihinde Ukrayna'ya 1-0 evinde yenildikleri Hazırlık maçında çıktı ve maçın tamamında sahada kaldı.[12]

Salim YILDIZ