Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen Musa Fikri Büyükçetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı ziyaret etti.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzet Bayar, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, ATB Meslek Komitesi Üyesi Yaşar Kocaoğlu, coğrafi işaret uzmanı Dr. Rana Demirer, meyve üreticisi Ali Kartop’un da bulunduğu ziyarette Musa Fikri Büyükçetin, Antalya Ticaret Borsası’nın önemli işlere imza attığını belirterek, yeni dönemde birlikte çalışmak istediklerini söyledi.
KORKUTELİ ARMUDUN DA BAŞKENTİ OLACAK
Korkuteli karyağdı armudunun tescilinin yapılmasını arzuladıklarını, bunun için ATB ile güç birliği yapmak istediklerini kaydeden Büyükçetin, "Tadıyla, aromasıyla, dayanıklılığıyla bilinen Korkuteli Karyağdı armudunun bölgemiz adına tescil edilmesini arzuluyoruz. Antalya Ticaret Borsası coğrafi işaret konusunda önemli bir misyon üstlenmiş bir kurumumuz. Umuyoruz birlikte çalışarak Korkuteli Karyağıdı armudunun tescillenmesini sağlayacağız. Korkuteli, mantarın başkenti olduğu kadar armudun da başkenti olacaktır. Armudun borsasını biz belirleyeceğiz" diye konuştu.
ATB ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanlığı’na tekrar seçilen Musa Fikri Büyükçetin’e görevinde başarılar dilerken, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Antalya Ticaret Borsası’nın Karyağdı armudunun tescili için çalışmalara başladığını kaydeden Çandır, tarihiyle ilgili belge ve kaynaklara ulaşma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.
Çandır, Korkuteli’nin 5 köyü sınırları içerisinde yetişen Karyağdı armudunun en az 50 yıllık geçmişe sahip olduğunu kaydetti. Çandır, Korkuteli Karyağdı armudunun tescilinin yapılmasıyla, üretimden, paketlemeye, pazarlamaya kadar bir çok alanda ekonomik hareketlilik yaşanacağını söyledi. Çandır, kurumların bölge ekonomisini geliştirecek konularda birlikte hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.