Ankara'da ise Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan 43 kişi hakkında ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

Ankara ve İstanbul savcılıklarının yürüttüğü FETÖ soruşturmaları kapsamında bu sabah Ankara ve İstanbul merkezli operasyonlar başlatıldı.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'ye ilişkin soruşturmalar kapsamında, Başbakanlık ve bağlı kuruluşlardaki personel hakkında tamamı Bylock kullanıcısı 6'sı aktif olarak çalışan, 43 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltılar başladı. 

İKİ ÜNİVERSİTEYE OPERASYON

İstanbul'da ise iki üniversiteye opersayon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne İstanbul merkezli 21 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında aralarında Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Şaban Selim Şeker ve Koray Çalışkan ile bazı akademisyenlerin de bulunduğu 69 kişi için gözaltı kararı verildi.

FETÖ İMAMI İLE İRTİBAT İDDİASI

Hakkında gözaltı kararı verilen Koray Çalışkan'ın FETÖ imamı Cemal Uşak'la yoğun biçimde irtibatlı olduğu belirtildi.

ESKİ REKTÖR DE GÖZALTINDA 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur ile Koray Çalışkan’ın da aralarında olduğu 47 kişi gözaltına alındı. 22 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltı kararı verilen şüphelilerin çoğunun örgütün haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu, FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 42’sinin aktif görevde olduğu öğrenilirken, 18'inin ihraç edildiği, 9 şüphelinin ise daha önce bulundukları görevlerden istifa eden kişiler olduğu kaydedildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 16 profesör, 8'i doçent, 6'sı yardımcı doçent, 6'sı araştırma görevlisi şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak.Milliyet