ANKARA, () - METEOROLOJİ'den günler öncesi gelen kar yağışı uyarısını dikkate alarak karla mücadele eylem planını hazırlayan Çankaya Belediyesi, yeni kar dalgasına erken müdahale etti. Çankaya Belediyesi, dün akşam saatlerinde başlayan yağışın vatandaşları mağdur etmemesi için sabaha kadar çalıştı.

Yıldız yerleşkesinde oluşturulan Kriz ve Karla Mücadele Merkezi'nde ilçenin tüm mahallelerine ve kritik noktalara müdahale etme imkânına sahip bir sistem kuran belediye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması için harekete geçti.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 8 unimog, 2 bıçaklı kar küreme aracı, 3 beko loader (traktör gövdesi üzerinde önünde kova ve arka tarafında küçük bir kazıcı ile donatılmış iş makinesi), 5 tuz aparatı ve bıçağı olan araç, 7 el ekibi ve 4 greyderin yanı sıra 50 yakın araç ve 250 personelle ilçe genelinde yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor.

Yol açımında kullanılan kepçeleri arkalarına tuz aparatı takarak karla mücadele çalışmalarına yeni araçlar ekleyen Çankaya Belediyesi, don ve buzlanmaya karşı sokaklara dökmek için 4 bin 500 ton tuzu ve solüsyon araçlarını da hazır bekletiyor. Karla mücadele çalışmalarına Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü de destek oluyor. Yaklaşık 400 kişilik yaya ekip merdivenli yollar, tretuvar ve kaldırımlar ile okul, hastane ve camilerin önünde kar küreyip tuzlama yapıyor.

BELEDİYE UYARIYOR

Çankaya Belediyesi vatandaşlardan sosyal medya aracılığıyla gelen bilgileri de değerlendiriyor. Belediyenin facebook ve twitter hesapları ile Kriz ve Karla Mücadele Merkezi'ne iletilen başvuruları değerlendiren ekipler, önceliği acil hastaların bulunduğu sokakların ve hastane güzergâhlarının açılmasına veriyor. 50 araç ve 650 personelin belli bir program dâhilinde tüm cadde ve sokakları açacağını kaydeden Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları asıl hasta ihbarları konusunda uyardı. Asılsız ihbarlar nedeniyle gerçekten acil hastası olan kişilere erişmekte zorlandıklarını kaydeden yetkililer, Çankayalıları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.