BURSA Türkiye’de bir ilke daha imza attı ve kent içerisinde ilk kez kano yarışmalarına ev sahipliği yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı Parkı içerisinde oluşturulan ve bugün hizmete giren kano yarışmalarının yapılacağı 1000 metre uzunluğa kadar çıkacak olan parkurun açılışı Cumhuriyet Kupası Kano yarışlarıyla yapıldı.
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Sami Mengütay ve yönetim kurulu üyesi Nejat Kaçar, Türkiye’de kent içerisinde yapılan bir alanda ilk kez kano yarışmalarının yşapıldığına dikkat çekti.
Federasyon Başkanı Sami Mengütay, "Parkurun genişliği 90 metre olabilseydi, Bursa’ya uluslar arası bir organizasyon almak için hemen girişimlerde bulunurduk. Önemli olan burada yapılacak ilk yarış. Buraya Türkiye şampiyonaları düzeenlemek için çalışmalarımız olacaktır" dedi.
Cumhuriyet Kupası Kano yarışmalarına Bursa Büyükşehir Belediyespor, Bursa AKUT, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, Okan Üniversitesi Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Olimpik Yelken Kulübü ve İstanbul Selimpaşa Kulübü’nden sporcular katıldı.
Sabah 11.00’de verilen startla kanocular Nilüfer Çayı üzerinde özel olarak hazırlanan alanda ilk kürekleri atarken, yarışmalar büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.
Müsabakalara 60’ın üzerinde kanocu katıldı. K1-C1 200 metre durgun su ve 500 metre K1-K2 (mix) bayan erkek Deniz Kanosu yarışmaları yapıldı.
Müsabakalar öğleden sonra yapılacak olan final ve ödül töreniyle sona erecek.

FOTOĞRAF