Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geleneksel hale gelen 1 Mayıs Personel Şenliği’nde belediye çalışanları ve aileleri ile birlikte piknik yaptı.
Kartaltepe Kent Ormanı mesire alanında düzenlenen şenliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, eşi Hatice Ak ile birlikte katıldı. Baharın karşıladığı 1 Mayıs’ı aynı zamanda Emek ve İşçi Bayramı olarak kutladıklarını hatırlatan Başkan Ak, "Çalışanlarımızla, işçilerimizle bu bayramı her yıl kutlamaya gayret gösteriyoruz. İlk şenliğimizde Kartaltepe Kent Ormanı toprak bir alandı, çadırlar içerisinde kutlama yapmıştık. Ama şimdi 1 milyon 125 bin metrekarelik alanı Kent Ormanı olarak düzenledik, her yer yemyeşil ve çok güzel oldu. Burasını kendi işçilerimizle, mühendislerimizle yaptık. Keçiörenliler çok uzağa gitmeden gelebilecekleri bir mesire alanına kavuştular. Öncelikle de sizin, işçilerimizin, memurlarımızın buranın keyfini çıkarmasını istedik" diye konuştu.
“BAŞARIDA SİZİN ALIN TERİNİZ VAR”
Kent ormanı, piknik alanları, spor alanları, büyük bir gölet ve Keçiören’in en büyük ikinci şelalesini de yaptıklarını anlatan Başkan Ak, "Yine burada kır düğün salonu, en büyük paintball merkezi, dağ bisikleti ve tırmanma bisikleti alanları olacak. Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yılı anısına şühedalarımız için Çanakkale anıtı yapacağız. Böylece Çanakkale Şehitlerimizi, atalarımızı unutmadığımızı göstereceğiz" dedi.
Hz. Muhammed (S.A.S)’in "İşçinin alın teri kurumadan alacağını verin" hadisine dikkat çeken Mustafa Ak, "Biz de bu öğüde uygun davranıyoruz. Bir başarı varsa bunda sizlerin alın teri var. İşçilerimizle barış içerisinde olmaya azami gayreti gösteriyoruz. Şükürler olsun ki Keçiören Belediyesi olarak işçilerimize borcumuz yok. Taşeron işçilerimizin durumunu daha da iyileştirmeye yönelik hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar var. Sizleri kendimize emanet olarak görüyoruz. Taşeron işçi, kadrolu işçi, memur hepiniz bizim için değerlisiniz. Taşeron işçilerimizin sendikalara üye olmaları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hepinizin bayramını kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" mesajlarını verdi.
Başkan Ak konuşmasının ardından mesire alanını gezerek personeli ile sohbet etti. Keklik ve bıldırcınları eşi Hatice Ak ile birlikte doğaya bırakan Başkan Ak, mesire alanındaki bir kamelyada piknik yapan personeline konuk oldu. Şenliğe gelen bütün çalışanlara ve ailelerine pilav, kavurma, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.