GTA 6 için ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Rockstar Games'in oyun dünyasına damga vuran serisi yeni oyunla ile yoluna devam etmeye hazırlanıyor. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak ve nasıl bir oyun olacak? İşte tüm bilinenleri bir araya getiriyoruz.

GTA 6 haberleri ve sızan bilgileri uzun bir zamandır internette dolanıyor. Ama bunun öncesinde, biraz GTA 5 üzerinden gitmek gerekiyor. 2013 yılında çıkan GTA 5, yeni oyun için de önemli bir yol gösterici olma potansiyeline sahip.

Eylül 2013'te bizlerle buluşan GTA 5, inanılmaz bir başarı yakalamayı başarmıştı. Aslına bakarsanız halen internetin en ünlü oyunlarından biri konumunda. GTA Online üzerinde yapılan güncellemeler ve eklentiler, oyunun heyecanını en üst düzeyde tutmayı başardı.

İlk 24 saatinde rekor kıran oyun, bu süre içerisinde 1 milyar dolarlık gelir sağlamayı da başarmıştı. İşte tüm bunların ışığında GTA 6 nihayet kendini belli etmeye başladı. Yine de hızımızı yavaşlatmamız gerekiyor çünkü Rockstar şu sıralar Red Dead Redemption 2'nin çıkış süreci ilgileniyor. Bu yüzden uzunca bir süre daha resmi ağızlardan yeni oyun açıklamaları görmeyi beklemiyoruz. Ama bunun öncesinde ortaya çıkan bilgiler, bizlere ne bekleyebileceğimiz konusunda yol gösteriyor.

Şu sıralar yapım aşamasında olan GTA 6 oynamak için elbette beklememiz gerekiyor. GTA 5'in hemen ardından ön yapım aşamasına geçen oyun hakkında Rockstar patronu önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki, bu açıklamalar nasıldı.

Uzun süredir Amerikan Rüyası modelini benimseyen Grand Theft Auto serisi, ilk kez yeni şeyler deneyebilir. Bu da oyunun ülke dışına çıkması anlamına geliyor. Daha önceleri GTA: San Andreas, GTA 4 ve GTA: Vice City ile farklı bölgelere macerayı taşıyan Rockstar bu kez ülke dışına çıkarak tüketim kültürünü farklı noktalarda eleştirebilir.

GTA 6 HANGİ ŞEHİRDE OLACAK?

GTA 4 ile Amerika Rüyası modelini mükemmele ulaştıran seri, bu kez ülkenin dışına çıkarak Tokyo'ya gidebilir. Bu büyük ve önemli bir ihtimal olarak göze çarpıyor. Eğer yurt dışına çıkılacaksa, Amerikan Kültürü'nü benimseyen bir ülke olan Japonya'ya gidilmesi ihtimaller dahilinde görünüyor.

Üstelik bunu kafamızdan uydurmuyoruz. 2000'lerin başında çıkacak olan GTA: Tokyo son anda serinin yapımcıları tarafından iptal edilmiş ve rafa kalkmıştı. PlayStation 2 için çıkacak olan Japonya temalı GTA oyununun, bu kez yepyeni Teknolojiler ile karşımıza çıkması hayli muhtemel bir seçenek.