Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaları İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen I Saloni Milano Mobilya Fuarı’na götürdü.
Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri, ‘dünyanın en büyük mobilya fuarı’ olarak adlandırılan ‘I Saloni Milano Fuarı’na çıkarma yaptı. BTSO üyeleri, sektördeki gelişmeleri, yenilikleri ve trendleri yakından inceleme imkanı buldu. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un başkanlığındaki heyet, fuardaki incelemelerin ardından mobilya, tekstil ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren Mast Elements firmasına ziyarette bulundu. Karbon fiber malzemeden mobilya ve mobilya ürünleri üreten dünyadaki ilk firma olma özelliği taşıyan Mast Elements firmasını inceleyen heyet, firmanın faaliyet alanları, İtalya’daki mobilya sektörünün durumu, metal, ahşap ve karbonfiber işleme alanları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
BTSO heyeti ayrıca OMC Design Studios firması tarafından düzenlenen uluslararası tasarım sergisi ve bilgilendirme toplantısına katıldı. Firma tarafından organize edilen ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ürünlerin yer aldığı dünya çapındaki ilk tasarım yarışması olan ‘A Design Award & Competition’ sergisini ziyaret eden heyet, firmanın uzmanlık alanı olan üç boyutlu tasarım, grafik tasarım, prototipleme, konsept geliştirme ve tasarım araştırma konuları hakkında bilgi edindi.
“HEDEF 2 BİN ÜYE”
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 2015 yılı sonunda 2 bin üyesini yurt dışındaki önemli fuar organizasyonlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Eylül ayında 3 farklı fuar organizasyonu için Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. 2015 yılının ilk 4 ayında BTSO üyesi 500 kişiyi dünyanın önde gelen fuarlarına taşıdıklarını hatırlatan Başkan Burkay, “Bu organizasyonlar firmalarımızın üretim modelini geliştirme, ürün pazarlama ve sektördeki rakipleriyle kendilerini kıyaslama noktasında çok önemli” diye konuştu.