ALİ DANAŞ-MARİENFELD--

Beşiktaş'ın Arjantinli oyuncusu Jose Sosa Estudiantes'in kendisi için teklif yaptığını ama cevabı verecek olanın Beşiktaş olduğunu açıkladı.

"Günün birinde Estudiantes'e döneceğim"

Transfer döneminde adı sık sık Estudiantes ile anılan ve Arjantin kulübünün başkanı Juan Sebastian Veron ile görüşmeleri basına yansıyan Sosa konu ile ilgili "Arjantin'e her gittiğimde Estudiantes'te arkadaşlarımla görüşüyorum. Orası evim gibi. Bu ilişkilerim sağlam devam ediyor. Günün birinde Estudiantes'e gitmek istediğimi belirtmiştim. Ama bunun doğru zamanda olması gerekiyor. Onların isteği var. Kulübe teklif yaptılar. Başka bir şey söyleyemem. Cevabı verecek olan kulübümüzdür."diye konuştu.

"Teklif var ama konu Beşiktaş'n vereceği cevaba bağlı"

Jose Sosa konunun tam açıklığa kavuşması için net bir cevap verilmesi istenmesi karşısında ise "Beşiktaş ile 3 yıl daha kontratım var.Günün birinde Estudiantes'e döneceğim ama dediğim gibi konu Beşiktaş'ın vereceği cevaba bağlı "diyerek transfer görüşmelerinde son sözün siyah beyazlılarda olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz sezon kaçırdıkları şampiyonluk ve bu sezona ait düşüncelerini de açıklayan Jose Sosa'nın kamp yapılan otelde düzenlediği basın toplantısından diğer öne çıkan cümleleri de şöyle:

"Acı çekiyoruz"

"Burada çalışmalar çok iyi gidiyor,çok yoğun tempoda çalışıyoruz.İyi bir başlangıç yaptık. Burada acı çekiyoruz. Acı çekmemiz gerekiyor. Şimdi çektiğimiz bu acılar bize sezon içinde avantaj sağlayacak.Geçen sezon genel olarak çok iyiydik. Son anda yaptığımız hatalar nedeniyle kaçırdık. Kader anlarında yeterince ciddi değildik belki de. Sezonun genelindeki performansı son bölümde de gösterseydik adım gibi eminim şampiyon olurduk. Bu sezon sıkı ve ciddi bir şekilde çalışmamız, yüksek konsantrasyonu sezonun tamamına yaymamız lazım"

"Demba Ba büyük karakterli bir oyuncuydu"

"Ne yazık ki şampiyon olma fırsatını son anda kaçırdık ama iyi bir sezon geçirdik. Bu sezon geçen sezonki hataları yapmadan ilerlemek lazım. Demba Ba'nın ayrılışına üzüldüm. Büyük bir karakter ve oyuncuydu. Mevcut forvet oyuncuları formayı almak için sıkı bir şekilde çalışıyorlar."

"Rakiplerin ne yaptığı ile ilgilenmiyoruz"

"Geçen sezon ilk sezonumdu. Uyumum gayet iyiydi. Şimdi yeni bir hocamız var. Bizden istediklerini anlamaya çalışıyoruz. Şu anda fiziksel yüklemeler yapılıyor. Daha sonra taktiksel çalışmalara geçeceğiz.Rakiplerin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Geçen sezon yaptığımız hataları bu sene yapmamayı hedefliyoruz. Takım olgunluğu konusunda güçlü hale gelmek istiyoruz.Bilic'le iyi performans gösterdik. Şenol Güneş'le çalıştıkça şunu görüyorum; bize öğretebileceği çok şey var. Hem tecrübeli hem genç oyuncular için onunla çalışmak büyük şans"