Yozgat’ta karın ağrısıyla devlet hastanesine getirilen 4 yaşındaki Meryem’in kolu kangren oldu.
Yozgat’ta bir hafta önce karın ağrısı ile Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk bölümüne getirilen Meryem Üstüntaş, hastaneye yatırıldı. Hastanede verilen serumun damara değil deri arasına verildiği ve bu sebeple minik Meryem’in kolunun kangren olduğu iddia edildi. Meryem Üstüntaş’ın Annesi Solmaz Üstantaş, çocuklarını bir hafta önce Yozgat’ta hastaneye getirdiklerini ve doktorun hastaneye yatırdığını belirterek, “Çocuğumun önce sol kolundan serum verdiler. Ancak kolu şişince hemşireye söyledim, bu sefer de sağ kolundan taktılar. Sağ kolu da şişti, hemşirelere söyledim fakat kimse ilgilenmedi. Daha sonra çocuğumu ameliyata aldılar ve niçin ameliyata aldıklarını bana söylemediler. Eşimin ve akrabalarımın ısrarı üzerine bizi Ankara’ya İbni Sina hastanesine sevk ettiler. Çocuğumun kolunun kangren olduğunu bize burada söylediler ve üç defa ameliyata girdi. Şimdi Ankara Üniversitesi Hastanesindeyiz ve çocuğum bir kez daha ameliyata alınacak” dedi.
Çocuğunun Yozgat’ta hastanede ilgisizlikten bu hale geldiğini, hastane, doktor ve hemşirelerden davacı olacağını ifade eden Anne Üstüntaş, “Benim çocuğum bugün oyun oynaması gerekirken, hastanede yatıyor ve kolu dirsekten kesilme ile karşı karşıya. Karın ağrısı ile hastaneye yatırıyoruz, kolu kangren oluyor ve bize söylemiyorlar. Kangren olduğunu Ankara’da öğrenince yıkıldık, dünyamız karardı. Meryem ikiz kardeşi ile oynaması gerekirken, bugün yatakta yatıyor” diye konuştu.
Ankara’da doktorların Meryem ile çok ilgilendiklerini kolunu kurtarmak için büyük uğraş verdiklerini vurgulayan Anne Üstüntaş, “Ben hiçbir şey istemiyorum yeter ki çocuğumun kolunu kurtarsınlar. Cumuhbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyorum. Bize yardımcı olsunlar. Sorumlulardan da hesabı sorulsun” şeklinde konuştu.
Anne Üstüntaş, 4 çocuğunun bulunduğunu, Meryem’in de ikiz olduğunu söyledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, iddialar hakkında Yozgat Devlet Hastanesi yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.