Ergin KARATAŞ/İZMİR,()- İZMİR Atatürk Stadı'nın saha zemininin değiştirilmesi çalışmaları tamamlandı. İhalesi geç yapıldığı için sezon başına yetiştirilemeyen saha, tamamen oturduktan sonra eylül ayının ortasında futbol oynamaya hazır hale gelecek. Tarihi stattaki bariyer sistemi inşaatı ve kapalı tribün çatısının değiştirilmesi çalışmaları ise sürüyor. Bu çalışmalar da eylül ayında bitecek.
Bornova Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek alarak yaptırdığı Doğanlar Stadı'nın zemini yeşerdi. Mevcut kapasitesi 6 bin 700 olan stat, yeni yılda açılacak. Ocak ayına kadar kapasitenin portatif tribünlerle birlikte 12 bin 500'e çıkarılması planlanıyor. Çürük raporuyla geçen yıl kapatılan ve yenileneceği açıklanan Alsancak Stadı'ndaki yıkım çalışmaları ise sürüyor. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, cuma günü kente gelerek tesislerdeki çalışmaları teftiş etti. Türk, 15 bin kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı'nın inşaat alanını da gezdi.
TAKIMLAR NE YAPACAK?
İzmir'de Atatürk Stadı'nın tadilata girmesi, Alsancak Stadı'nın da kapatılması nedeniyle sıkıntı ile karşılayan ekipleri bu gelişme üzerine ne yapacaklarını planladı. Bu kulüpler arasında Göztepe: PTT 1. Lig'in ilk haftasında 15 Ağustos'ta Elazığspor'u Bursa Atatürk Stadı'nda ağırlayacak. Altınordu, 16 Ağustos'ta Samsunspor'u Denizli Atatürk Stadı'nda konuk edecek. Karşıyaka, ilk iki iç saha maçında Buca Arena'ya taşınacak. Göz-Göz sezonun kalan iç saha maçlarını da yine tadilata alınan Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamayı planlıyor.