Muğla’nın Marmaris ilçesinde 20 yıldır kimliksiz yaşayan 71 yaşındaki Birsel Pedük, yetkililerden yardım istedi.

Kemeraltı Mahallesi’nde bir apart otelde tek başına yaşayan 71 yaşındaki Birsel Pedük, 20 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yerde baygın yatarken içinde kimliğinin de bulunduğu çantasını çaldırdığını söyledi. Bir süre sonra gittiği nüfus müdürlüğünce kendisinin Birsel Pedük olduğunu ispat edemediği için kimlik çıkartamadığını bu nedenle hiçbir sosyal haktan yararlanamadığını belirten yaşlı kadın gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.

Böbrek hastası Pedük, kimliği olmadığı için hastanede ilaç yazdıramadığını söyledi. Pedük, "Torunumun aldığı maaş ancak kendisine yetiyor. Arkadaşlarımın yardımıyla yaşıyorum. Sağ olsun, eskiden tanıdığım bir arkadaşım otelindeki bir odayı bana verdi, burada kalıyorum. Yakında otele turistler giriş yapacağı için kalacak yerim olmayacak. Yetkililerin bana yardım etmesini istiyorum. Eğer kimliğim çıkarsa o zaman yaşlılık maaşı alarak az da olsa rahatlayabilirim" dedi.

Yaşlı kadının kuaför kalfası olan torunu Selahattin Pedük ise, babaannesine aldığı 500 TL maaşla yetmeye çalıştığını fakat zorlandığını dile getirerek kendilerine yardım edilmesini istedi.