Savcı şüpheli çift hakkında, "kasten insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. İddianamede Mustafa T.'nin çıkan tartışma üzerine bebeği alıp koltuğa fırlattığı ve "Çocuktan kurtul sonra intihar et" dediği bunun üzerine Fatma K.'nın bebeği denize attığı belirtildi.

 İstanbul Cumhuriyet savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Fatma K. ile Mustafa T.'nin gayri resmi olarak birlikte yaşadıkları  belirtilerek 12 Aralık 2016 tarihinde Tuğçe isimli bir bebeklerinin dünyaya geldiği anlatıldı.

 Önce anneyi sonra bebeği dövdü

 23 Ocak 2017 günü saat 18:00 sıralarında Fatma K.'nın, Mustafa K.'dan çocuğunun bakımı için para istediği belirtilen iddianamede bunun üzerine kavga etmeye başladıkları, bu sırada Fatma K.'nın bebeğini emzirdiği, Mustafa T.'nin de "yeter bıktım sizden, yüzüne vurmayacağım anlamasınlar seni dövdüğümü" diyerek Fatma K.'yı dövdüğü anlatıldı. İddianamede bebeğin ağlaması üzerine Mustafa T.'nin "Sana da çocuğun da başlarım" diyerek Fatma K.'nın kollarından bebeğini aldığı ve koltuğa fırlatıp "ben işe gidiyorum. Önce bu çocuktan kurtul, sonra kendin intihar et, Sabah döndüğümde sizi evde görmek istemiyorum" diyerek evden çıktığı belirtildi

Bebeği denize attı

 Bunun üzerine bir süre sonra Fatma K.'nın da evden çıktığı belirtilen iddianamede Fatma K.'nın Eminönü'nde bulunan iskele kenarına gelerek kucağındaki bebeğini denize attığı anlatıldı. Fatma K.'nın daha sonra bir müddet sokaklarda dolaştığı ve sonrasında polise giderek kendisini ihbar ettiği belirtildi. İddianamede Fatma K.'nın eşinin olaya karışmadığını beyan ettiği ancak bunun eşini suçtan kurtarmaya yönelik ifade olduğu ve Mustafa T.'nin de suçlu olduğu anlatıldı.

 Ağırlaştırılmış müebbet hapisleri isteniyor

 Savcı Fatma K. ve Mustafa T. hakkında ,"Kasten insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapislerini istedi.

Kaynak:Milliyet