İngiliz The Times gazetesi, İngiltere'de ana  muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn'in, terör örgütü PKK'yı  meşrulaştırma çabası içerisinde olan PKK'nın İngiltere'deki lobi örgütleriyle  bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

Gazetenin İstanbul mahreçli haberinde, Corbyn ile İşçi Partisinin  Gölge Uluslararası Kalkınma Bakanı Kate Osamor'un, İngiltere'de faaliyet  gösteren, PKK bağlantılı sözde "Kürdistan'da Barış" kampanya grubunun patronları  arasında yer aldığı kaydedildi.

PKK'nın 2001'den bu yana İngiltere'nin yasaklı terör örgütleri  listesinde bulunduğunun hatırlatıldığı haberde, Corbyn'in desteklediği sözde  "Kürdistan'ta Barış" girişiminin "öncelikli hedefleri arasında, PKK'nın  İngiltere'deki yasaklı terör örgütler listesinden çıkarılması olduğu" bildirildi.

Habere göre, girişimin aktif üyeleri olan Corbyn ve Osamor, grubun  amaçlarını gündeme getirmek için siyasi konumlarını kullanıyor. The Times,  haberde, Corbyn'in eylül ayında PKK destekçisi bir grubun düzenlediği toplantıda  konuşma yaptığını, Osamor'un da nisan ayında parlamentoda terör örgütü elebaşına  özgürlük adlı bir etkinliğe evsahipliği yaptığını yazdı.

Haberde, adının kullanılmasını istemeyen Londra'da yerleşik bir  aktivistin de, Corbyn'in PKK'nın solcu ideolojisini desteklediği yönündeki  ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Milliyet haber