Van'da PKK'lı  teröristlerce şehit edilen Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin  çocukları bölücü terör örgütünü lanetledi.

Ahi ailesinin yaşadığı, Özalp ilçesine bağlı Boğazkesen  Mahallesi'ndeki evde yas tutuluyor. Türk bayraklarıyla donatılan taziye evine  gelen Ahi'nin yakınları ve Vatandaşlar terör örgütüne tepki gösteriyor.

Ahi'den geriye yaşları 12-30 arasında değişen 8'i kız 6'sı erkek 14  çocuk kaldı. Babalarının, Türk bayrakları ile şehit yazısının yer aldığı mezar  taşına sarılarak gözyaşı döken çocukları, babalarının kanının yerde kalmayacağına  inandıklarını ifade etti.

Aydın Ahi'nin çocuklarından Metin Ahi, babasının kimseyi incitmeyen,  kimseye zarar vermeyen ve herkesin yardımına koşan biri olduğunu söyledi.

Babasının AK Parti'de hizmet verdiğini anlatan Ahi, "Onların  karşısında her zaman dik durdu. Babam şehit oldu. Biz 14 kardeşiz ve hepimize  babam baktı, okuttu, evlendirdi. Bize hep iyilik yapmamızı söylerdi. Doğru yolu  gösterdi her zaman. Şimdi ben babamı kara toprağa verdim. Vatana feda ettim.  Vatan sağ olsun." diye konuştu.

ONLARDAN KORKMADI VE BAŞINI HİÇ EĞMEDİ"

Kızı Aycan Ahi ise babasının kendilerine gurur duyacakları bir isim  bıraktığını vurguladı.

Babalarının adının bir okulda yaşatılmasını ve katillerin bir an önce  bulunmasını isteyen Ahi, şu ifadeleri kullandı:

"Akşam babam odasında yatıyordu. Birden kapıyı kırıp içeri girdiler.  İki kişinin ellerinde kalaşnikof silah vardı. Hepimizi salona topladılar,  telefonlarımızı aldılar, babam o sırada yatıyordu. Babamdan kendilerini arabayla  başka bir köye götürmelerini istediler. Arabamızın olmadığını söyledim. Babamdan  silahını istediler. Babam silahının olmadığını söyledi. Sonra babamı alıp  götürdüler. Babam elimi sıktı ve cüzdanını vererek 'Kızım cüzdanım sana emanet'  dedi. Sonra silah sesini duyduk. Babam dağ gibi dimdik durdu. Onlardan hiç  korkmadı ve başını hiç eğmedi. Biz de onun çocuklarıyız. Ben babamın kızıyım.  Hiçbir zaman eğmeyeceğim başımı. Onlardan korkmuyoruz. Bayrak, vatan sağ olsun."

"Siz babamın evine nasıl ateş düşürdüyseniz, Allah da sizin evinize  ateş düşürsün" ifadelerini kullanan kızı Türkan Ahi de kardeşlerine sahip  çıkılmasını istedi.

Bu arada, Aydın Ahi'nin daha önce de PKK'lı teröristler tarafından  birçok kez tehdit edilmesine rağmen AK Parti saflarında siyaset yapmayı  sürdürdüğü öğrenildi.