MALATYA (İHA) – Malatya’da Ramazan Bayramı’nın son gününde kentteki önemli sivil toplum kuruluşları CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği yönetim kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve üyeler, Ramazan Bayramı kapsamında CHP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile İl Başkanı Enver Kiraz’ın karşıladığı oda başkanları, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. İlk olarak söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, bayramların barış ve dostluk anlamına da geldiğini belirterek, “Türkiye’nin durumunun daha da ileri gitmesi için bütün siyasilere görev düşüyor” dedi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin de seçim sonrası yürütülen koalisyon görüşmelerine değinerek Türkiye’nin mutlaka bir hükümete ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ülkenin hükümetsiz kalmaması gerektiğini dile getiren Keskin, özellikle de geniş tabanlı bir hükümetin kurulması gerektiği söyledi. Bunun için de AK Parti ve CHP’nin koalisyona daha yakın olduğunu söyleyen Keskin, “Artık uzlaşma kültürünü bu milletin kabul etmesi lazım. İrade milletinse, millet böyle bir iradeye karar vermiştir ve koalisyon hükümeti ile hükümetin 4 yıl gitmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
MTSO Başkanı Erkoç ise Türkiye’nin ve dünyanın huzura ve istikrara ihtiyacının olduğunu belirterek, “Bayramları bayram gibi algılamak gerekiyor. Ama maalesef etrafımıza baktığımız zaman hala huzursuzluklar var, hala kan akıyor, hala gözyaşı devam ediyor. Bir an önce bu kanın durması, gözyaşının dinmesini yüce Mevla’dan bir kez daha niyaz ediyoruz” diye konuştu.
Ülkenin birlikteliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Erkoç, “Bu günler istisnai günler işte bizleri bir araya getiriyor. Hiçbir ayrım yapmadan herkes birbirleri ile kucaklaşma noktasında bir gayret içerisinde. Biz gönlümüze sevgiyi muhabbeti koyduğumuz sürece bir birimize sevgi ile muhabbet ile yaklaştığımız sürece çözemeyeceğimiz ülke olarak ta millet olarak ta hiç bir problemimiz yok. Yeter ki diyalog olsun, uzlaşı ortamı olsun. Bu uzlaşı ortamı içerisinde aşamayacağımız ve çözemeyeceğimiz sorun olmaz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Türkiye’nin önünün açılması ve istikrarın bozulmamasında STK’lar ile hem fikir olduklarını belirterek, “Türkiye’nin artık gerginlikten uzak, insanların birbirine sert bakmadığı, politikacıların ülkeyi bölmediği bir dönemin yaşanmasını istiyoruz. Tabii ki uzlaşı olmalı” şeklinde konuştu. Seçim öncesi vaatlerin olmazsa olmazları olduğunu ifade eden Ağbaba, “Bizim farklılıklarımızın, bizim zenginliklerimiz olması gerekiyor. Bu farklılıklarımızdan hiç kimse ayrım çıkarmamalı. Ben toplumsal uzlaşıdan her zaman yana oldum” dedi.