CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, son olarak Venezuela'dan bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin vergisiz ithalatına ilişkin son kararın, çiftçi karşıtı uygulamalar olduğunu belirterek, çiftçilerin tarım ürünlerinin ithalatı nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi.

YETERİNCE DESTEKLENMİYOR
Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşların sırtına yüklendiğini belirten Türkel, "Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimiz, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır. Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemiş; hatta tarım ürünü ithalatı kolaylaştırılarak üretici, ürün fiyatıyla girdi fiyatı arasında sıkıştırılmıştır" dedi. 

ÇİFTÇİ KARŞITI UYGULAMA
Venezuela'dan bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin vergisiz ithalatına ilişkin son kararın, iktidarın çiftçi karşıtı uygulamalarının devamı olduğunu söyleyen Türkel, "200'e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz yerine; inek sütü üretiminde onuncu, koyun sütü üretiminde ikinci, keçi sütü üretiminde sekizinci, manda sütü üretiminde dokuzuncu sırada olan ülkemiz yerine Venezuela tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. " ifadelerini kullandı. 

NEDENİNİ BİLMEK İSTİYORUZ
Türkiye'nin bereketli topraklarıyla, olağanüstü konumuyla, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Türkel, "Hükümetin, bu ülkenin çiftçisini ezerken başka ülkelerin çiftçisini desteklemesinin nedenini öğrenmek, tek adam rejimi altında ezilen, ekonomisinde ciddi sıkıntılar ve gıda kıtlığı yaşayan Venezuela'ya olan bu muhabbetin sebebini bilmek istiyoruz.  Milletimiz, kendisinden kopanlara, sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisi yarın yiyeceği ekmeğin hesabını yaparken, vatandaşın parasıyla Saraylarda keyif çatanlara ilk fırsatta gereken yanıtı verecektir" diye konuştu.