Ö.D., 11 yaşındaki kızına cinsel istismarla suçlanması ve hakkında dava açılmasının ardından kendisi ile görüşmediği için eşi A.G.D.'yi silahla yaraladığı diğer davadan ise tutuklu yargılanıyor. 
 
İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ
 
İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, "cinsel istismar" iddiasının ortaya çıkmasından sonra kendisi ile görüşmediği için eşi A.G.D.'yi silahla yaralamaktan tutuklanan Ö.D. katıldı. Anne A.G.D. ve kızı Z.R.D. ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından "Genel ahlak" kurallarını gerekçe göstererek duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Mağdur Z.R.D.'nin ifadesi ise, sanık duruşma salonundan çıkarıldıktan sonra pedagog eşliğinde alındı.
 
BU DAVADAN DA TUTUKLANDI
 
Mahkeme, suçun vasıf ve önemini gerekçe göstererek, bu davadan tutuksuz yargılanan sanığın tutuklanmasına karar verdi. 
 
Ö.D. HAKKINDA İKİ AYRI DAVA AÇILDI. 
 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ö.D.'nin 11 yaşındaki kızına yönelik cinsel istismara ilişkin İddianamede, Z.R.D.'nin babası Ö.D.'nin kendisine yönelik cinsel davranışlarını okulda rehber öğretmenine anlattığı, polisin bilgilendirilmesi ile olayın meydana çıktığı belirtildi. 
 
İddianamede Ö.D.'nin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Müstehcenlik" suçlarından 30 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 
 
Ö.D. hakkında hazırlanan ikinci iddianame ise, kızına yönelik cinsel istismar iddiasından sonra eşini silahlı yaralamaya ilişkin. Yine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bu iddianamede, Ö.D.'nin, kızına yönelik cinsel istismardan sonra kendisi ile görüşmeyen eşine kızdığı, Tuzla'da çalıştığı işyerine giderek önce tokat attığı, ardından da  silahla yaraladığı belirtiliyor. İddianamede, olaydan sonra tutuklanan Ö.D. hakkında, "Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 

Gazetervatan