Kartal Meydanı’nda düzenlenen hamsi şenliğine katılan binlerce vatandaş önce ücretsiz dağıtılan tonlarca hamsiyi yedi sonra Karadeniz müzikleriyle horon tepti.
Kartal Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kültür Derneği ile ortaklaşa düzenlediği hamsi şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Kartal Meydanı’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlikte ücretsiz olarak dağıtılan tonlarca hamsilerden tatmak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Özel olarak hazırlanan mangallarda pişirilen taze hamsiler Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından vatandaşlara ikram edildi. Hamsileri yiyen kemençe eşliğinde çalınan Karadeniz müzikleriyle horon oynadı. Genç yaşlı binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte güneşli havayı fırsat bilenler keyifli bir gün yaşadı.
Etkinlikte pişirilen hamsilerden tadarak vatandaşlara da ikram eden Başkan Öz, etkinliğin önceden planlandığını belirterek “Daha önceden dernek yöneticisi arkadaşlarımızla planlamıştık. Burada hem hamsiye dikkat çekmek için hem de kültürü yaşatmak istedik. Hem hamsiyi yiyeceğiz burada karnımızı doyuracağız hem de Karadeniz kültürünü Kartal’da yaşatmış olacağız” dedi.
Dernek yöneticisi Necmi Kurt ise Başkan Öz’e sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ettiğini kaydederek, “Burası bir hamsi şenliği değil sadece her yöreden arkadaşlarımızın bir araya geldiği bir etkinlik. Karadeniz kültürünü yaşatmak için kendisi de bizlere katkı sağlıyor” diye konuştu.
“EŞİM BANA HAMSİ YAPMIYOR”
Hamsi almak için dakikalar öncesinden sıraya giren vatandaşlardan Fatma Yıldız hamsiyi çok beğendiğini belirterek, “Evde de tavada yaparız ızgarasını yapmayız. Tadını çok beğendim teşekkür ederim” dedi.
Bir diğer vatandaş Zeynel Kılıçarslan ise hamsiyi beğendiğini söyleyerek, “Biz seneden seneye yapıyoruz buralara gelip faydalanıyoruz. Eşim yapmıyor bana hamsi, Karadenizli birisiyle evlenseydin diyor. Eşime diyorum ki getiriyim sen bize hamsi yap ama yapmıyor” şeklinde konuştu.