Kamu çalışanlarının maaşını ödemek isteyen bankalar, kesenin ağzını açıyor. Maaşları dağıtacak bankanın belirlenmesi için yapılan promosyon ihaleleri, çekişmeli geçiyor. Son olarak sağlık çalışanları için yapılan ihaleler tüm dikkatleri üzerine çekti. Bursa'da sağlık çalışanları hem 3 yıllık dönem için memnun kaldıkları fiyatta anlaştı hem de bu parayı peşin alma imkanı elde etti. Ses getiren ihale, emeklileri de heyecanlandırdı. Promosyon bekleyen emekliler, "Bu sonuç bizim için emsal olsun" yorumlarını yaptı.
2 İHALE YAPILDI

Bursa Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışanların maaşlarını dağıtacak bankanın belirlenmesi için maaş promosyonu ihalesi yapıldı. Bursa Sağlık Müdürlüğü'nde ihaleyi Ziraat Bankası kazandı. İhale sonucuna göre; çalışanlar 3 yıl boyunca maaşlarını Ziraat Bankası'ndan alacak. Banka, çalışanlara 3 yıllığına peşin bin 350 lira verecek.
ÇALIŞAN MUTLU

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yapılan ihaleyi ise, Halk Bankası kazandı. İhale sonucuna göre; 3 yıllık yapılan dönem için peşin olmak üzere çalışanlara bin 420 TL ödenecek. İhale sonrası görüşlerini açıklayan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "İhaleler çekişmeli ve zorlu geçti. İyi bir fiyat ve peşin ödeme şartını elde ettik. Çalışanların, bizlerin ve teklif verenlerin memnun kaldığı şeffaf, güzel bir ihale oldu" şeklinde konuştu.
13'ÜNCÜ MAAŞ HEYECANI

İhaleler sağlık çalışanlarını sevindirirken, promosyon bekleyen emeklileri umutlandırdı. Alınan sonucun kendileri için emsal olmasını isteyen emekliler, şunları söyledi: "Promosyon bizim de hakkımız. Kamu çalışanları gibi bizlere de promosyon ödenmeli. Bankalar tekliflerini sunsun, en yüksek teklifi veren bankaya maaşlarımız yatırılır. 3 yıllık dönem için bin 420 lira iyi bir rakam. Üstelik de bunun peşin olarak verilmesi bizi rahatlatır. Bu sayede 13'üncü maaşa kavuşuruz."

Ülke Haber