Milli Piyango İdaresi’nin düzenlediği Süper Loto çekilişinde geçen hafta da 6 bilen olmadığı için geçen haftadan tam 3 milyon 218 bin 512 lira 38 kuruşluk ikramiye devredilmiş oldu. 

 Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır. 
 
Geçen haftanın kazandıran numaraları 4, 6, 18, 25, 34 ve 37 oldu. 6 bilen kimse olmayan çekilişte 5 bilen 71 talihli 7 bin 497 lira 90 kuruş ikramiye, 4 bilen 3946 talihli 145 lira 15 kuruş ikramiye ve 3 bilen 75 bin 849 talihli de 13 liralık ikramiye almaya hak kazandı. 
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 497. Hafta çekilişinde 2 milyon 91 bin 149 lira 80 kuruşluk ikramiye dağıtımı yapıldı. 
Çekiliş ile elde edilmiş olan hasılattan da kamuya KDV olarak 1 milyon 511 bin 784 lira 31 kuruş aktarım yapıldı. Şans Oyunları Vergisi olarak da 844 bin 909 lira 77 kuruş aktarım yapıldı. 
 
Süper Loto İkramiyeleri Nereden Alınır?
 
3 bilen ve 4 bilen talihliler ikramiyelerini loto bayilerinden, 
5 bilen talihliler ikramiyelerini loto bayilerinden ya da Milli Piyango İdaresi şubelerinden alabilirler. 
6 bilen ve büyük ikramiye almaya hak kazanan talihliler de ikramiyelerini Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden alabilir. 
 
İkramiyelerin şubeler tarafından ya da bayiler tarafından gerçekleştirilecek ödeme süreleri de Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenmektedir. Çekilişin yapıldığı günden itibaren 1 yıl içinde talihlilerin kazandıkları ikramiyeleri tahsil etmeleri gereklidir. İkramiyesini 1 yıl içinde tahsil etmeyen talihlilerin ikramiyeleri zaman aşımına uğrar ve ikramiye ödemesi yapılmaz. 
Süper Loto çekilişinde büyük ikramiyeyi kimse kazanamazsa ikramiye bir sonraki hafta verilmek üzere devreder. Sistem tarafından kabul edilmemiş olan yırtılmış biletler için Milli Piyango İdaresi tarafından ödeme yapılmaz. 
 
Süper Loto biletlerinin yetkili bayilerden alınması gereklidir. Yetki verilmeyen yerlerden ve kişilerden alınmış olan sahte biletler için ikramiye ödemesi yapılmaz. 
 
Süper Loto Nasıl Oynanır?
 
Süper Loto oynanan kağıt üzerinde 1’den 54’e kadar sayılar yer alır. Bu 54 sayı içinden 6 tanesi seçilerek işaretlenir. İşaretleme dik şekilde yapılmalıdır ve işaretleme sırasında kırmızı kalem kullanılmamalıdır. 6 tane sayı işaretlenerek 1 kolon oynanmış olur. Oynanan her bir kolon için ücret alınmaktadır. Oynanmış olan kolon iptal edilmek istendiğinde de kolon altında bulunan iptal kutucuğu işaretlenir. İkramiye alınabilmesi için çekilişte belirlenen sayılardan en az 3 tanesinin doğru şekilde tahmin edilmiş olması gerekir. Dağıtılan ikramiyeler her hafta farklılık gösterir. İkramiye tutarları Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenir. Süper Loto oyunu oynandıktan sonra güvenlik amacı ile biletin arka yüzüne isim ve soyisim yazılarak imza atılması yararlı olacaktır.

Kaynak:Vatan