Ali AKSOYER/İSTANBUL() BEŞİKTAŞ'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti yerden yükselmeye başladı. 
Büyük bir titizlikle yapılan çatı kaldırma işleminde önce stadyumun çevresinde yapılan 84 adet çelik kolona bağlanan halatlar yük bindirilerek gerildi. Yapılan kontroller sırasında bazı bağlantı noktalarında çıkan hatalardan dolayı çatı kaldırma işleminin bugüne kadar ertelendiği öğrenildi. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan çatı kaldırma işleminde çelik iskeletin altındaki iskeleler kaldırılmasının ardından çelik kablolarla askıya alındı. Yerden kesilen çatı iskeleti yavaş yavaş yerine doğru yolculuğuna başladı. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmalarda hava şartlarına da bağlı olarak günde 3-3,5 metre yükselecek çatı çelik iskeletinin önümüzdeki hafta yerini alması bekleniyor.
ÇATI TAMAMLANDIĞINDA 2 BİN 500 TON AĞIRLIĞINDA OLACAK
Bu işlemin ardından yerdeki boş ağırlığı 850 tonu aşan çatı iskeletinin üzerine çatı kaplaması, internet antenleri, aydınlatma aparat ve kablolaları ile kedi yolları takılacak. Çatı tamamlandığında ağırlığı 2 bin 500 tonu bulacak.
VODAFONE ARENA STADYUMUNUN ÇATISININ ÖZELLİKLERİ
Vodafone Arena Stadyumu kullanılan teknolojiyle dünyadaki stadlar içinde öne çıkıyor. Toplam 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak olan stad çatısı bütün tribünleri kapatacak. Çatı kaplamasında kullanılacak özel bir madde, güneş ışınlarının yaklaşık yüzde 25'lik bölümünü geçirirken stadın içinde seyircilere ve çimlere zarar vermeden yeterli aydınlık olmasını sağlayacak.

(FOTOĞRAF)