Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Musul’da Irak-Şam İslam Devleti (İŞİD) terör örgütünün elinde rehin kalan Özel Harekat Polisi Sait Coşkun’u ziyaret etti. O günleri Bakan Eroğlu’na anlatan Coşkun, "Tabiri caizse canlı canlı mezara girdik ve çıktık. O yüzden yani bizi mezardan çıkaran, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, sizler bakanlarımız ve tüm kurumlara teşekkür ederim" dedi.
Bakan Eroğlu, bayram tatilini geçirmek üzere dün geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Musul’da rehin alınan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonu ile konsolosluk görevlisi Özel Harekat polisi Sait Coşkun’u Dinar ilçesindeki baba evinde ziyaret etti. Sait Coşkun, İŞİD’in elinde rehin kaldığı günleri Bakan Eroğlu’na anlattı. Kurtarılıp yurda döndükten sonra en büyük korkusunun provokatörler tarafından hain ilan edilmek olduğunu aktaran Coşkun, "Milletimizin duasını gerçekten hissettik orada. Hükümetimiz iyi çalıştı. Sonuçta karşımızdaki bir devlet değil, terör örgütüydü. Sonuç almak tabii ki zor. Biraz zor oldu, güç oldu, ama çok şükür güzel bir şekilde bitti. Buraya geldiğimizde yani bizim en büyük korkularımdan birisi buradaki provokatörlerin şeyiyle bizler hain ilan edilebilir miyiz korkusuydu. Konsoloslukta sadece 3 aile vardı, küçük bebek vardı son zamanlarda yürümeye başlamıştı, aramızda büyüdü. Milletimizin duası vardı, Cenab-ı Allah da kabul etti. Yani o çocuklar orada sağlıklı bir şekilde kaldılar. Tabiri caizse canlı canlı mezara girdik ve çıktık. O yüzden yani bizi mezardan çıkaran, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, sizler bakanlarımız ve tüm kurumlara teşekkür ederim" dedi.
"ASKERLERİMİZ, UÇAKLARIMIZ HAZIR 2-3 DAKİKADA GEREĞİNİ YAPARIZ"
Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Meclisten geçen tezkerede gerektiğinde İŞİD’e karşı kara gücü kullanılacak mı?" sorusuna yanı vererek, "Bunları hükümet sözcümüz söyleyecek, bunlar ayak üstü konuşulacak şeyler değil. Hükümetimiz bunları planlıyor ona göre görüşülüyor. Bu ayak üstü konuşulmaz" dedi. Bakan Eroğlu bir başka gazetecinin "Sınırda bazı köylere havan topu mermileri düştü, ölü ya da yaralı var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Sıkıntılı bir durum yok, askerlerimiz zaten şuanda sınırda hazır bekliyor, uçaklarımız hazır 2-3 dakikada gereği yapılabilir yani."
KÜÇÜK SEÇİL BABASININ KURTULMASI İÇİN SÜREKLİ YUNUS PEYGAMBERİN YAPTIĞI DUAYI ETMİŞ
Ziyarette Coşkun’un çocukları ile de sohbet eden Bakan Eroğlu’na, Coşkun’un en küçük kızı Seçil Coşkun babasının kurtulması için sürekli Yunus Peygamberin balığın karnından kurtulmak için ettiği duanın aynısını yaptığını söyledi. Bakan Eroğlu, daha sonra günün anısına Sait Coşkun’a şilt verdi; Coşkun ve kızları Seçil, Melike ve Sultan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyarete Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve kent protokol üyeleri de katılırken, ziyaretin ardından Bakan Eroğlu Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma törenine geçti.