Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi Başkanı İbrahim Demran, 2014 yılının 1 Aralık’a kadar olan zaman içinde Alaşehir Gümrüğü’nden 245 Bin ton yaş üzüm ihracatının gerçekleştirildiğini açıkladı.
Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, 2014 yılında yaş üzüm fiyatlarında üreticinin memnun olmadığını ancak, ihracatın yüz güldürdüğünü belirterek, ’’2014 yılında Alaşehir Gümrüğünden 1 Aralık tarihine kadar 245 Bin ton Sultaniye ve çekirdekli sofralık üzüm ihracatı gerçekleştirildi. 2013 yılında yapılan yaş üzüm ihracat rakamı ise sadece 183 Bin ton olarak gerçekleşmişti. Oysa, 2014 yılında sadece Rusya’ya 187 Bin ton yaş üzüm gerçekleşti. 2014 yılında şu ana kadar 245 Bin yaş üzüm ihracatında Rusya ilk sırada yer alırken, Avrupa ülkeleri 58 Bin ton yaş üzüm ihracatının gerçekleştiği ortaya çıktı. Yaş üzüm için Rusya pazarı ilk sıraya aldı" dedi.
Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, yaş üzümlerin özellikle Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde yetiştirilen Sultaniye üzümlerin ağırlıklı olduğunu belirterek, "Yaş üzümlerin en güzel ve kaliteli yetiştirildiği Sarıgöl Ovası’nın Sultaniye üzümleri yapılan ihracatın büyük bölümünü karşılamaktadır. Sarıgöl’deki üzüm bağlarından kesim çalışmaları devam etmektedir’’ dedi.