Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından ’Dünya Ruh Sağlığı Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Geriatri Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Türkiye Psikiyatri Derneği Şube Başkanı Dr. Yunus Hacımusalar, davetliler ve hastalar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Psikiyatri Derneği Şube Başkanı Dr. Yunus Hacımusalar, şizofreni hakkında bilgiler verdi. Hacımusalar, "Şizofrenin süreklilik göstermesi, bir beyin hastalığı olması, tedavi edilmediği anlamına gelmez. Süreklilik gösteren bir çok bedensel hastalık gibi şizofreninin belirtileri de uygun tedavilerle büyük oranda azaltılabileceği gibi ve bir grup hastada tamamen iyileşme olabilir. Bilim alanındaki gelişmelerle birlikte şizofreninin tedavisinde kullanılan ilaçlarla her geçen gün yenilikler getirmektedir. Şizofren tedavisinde toplum temelli bir tedavi anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalar, toplumsal müdahaleler şizofren hastalarının toplumla yeniden bütünleşmesi için önem kazanmaktadır" dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi psikiyatri uzmanı Dr. Canan Gül Kılıç ise, "Son yıllarda devletimizin kurduğu toplum temelli ruh sağlığı sistemi sayesinde bu oturmaya başladı. Artık pek çok şehirde Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri var. Hastaları rahat bir şekilde takip edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Cem Turanoğlu, ’Hastane temelli model’ sunumu yaptı. Düzenlenen etkinlik, tedavi gören hastaların düzenlediği etkinlikler ile devam etti.