Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, tırmanan terör saldırılarıyla birikte darbe söylentilerinin arttığını yazdı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde değişiklik öngören anayasa değişiklifi teklifi sonrası artan darbe söylentilerine dikkat çeken Tayiz, bugünkü köşesinde hükümeti tuzağa düşmeden yoluna devam etmesini önerdi.

PKK ve FETÖ’ye yönelik operasyonlar sebebiyle Avrupa'nın Türkiye ile ilişkilerini dondurma kararı aldığını hatırlatan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

TÜRK-RUS YAKINLAŞMASI ÜZERİNE YENİ DARBE SENARYOLARI

"Türk vatandaşlarını vuran her kanlı saldırıda Batı’nın PKK’ya olan desteği azalmadığı gibi Türkiye ile ilişkilerinde de ilerleme sağlanmıyor. Türkiye’nin Rusya ile daha yakın ilişkiler geliştirmekten başka çaresi var mıydı gerçekten?

Türk-Rus yakınlaşması üzerinden şimdi de yeni darbe senaryoları yazılmaya başlandı. ABD ve Avrupa’nın 15 Temmuz’u desteklediğinden şüphe yok, olası bir askeri darbeyi kışkırtmaktan geri duracakları da söylenemez. Türk-Rus yakınlaşması, darbe için koşulların olgunlaştığı anlamına gelmiyor mu zaten?!

"CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE GEÇMEDEN TAŞLAR YERLİ YERİNE OTURMAYACAK"

Canlı bomba saldırıları ve bu saldırılara eşlik eden algı operasyonlarına bakılırsa “darbe” tehdidini, hükümetin tepesinde daha uzun süre Demokles'in kılıcı gibi sallandırarak korku salmaya devam edecekler.

Hükümet, bu psikolojik harp oyunlarına kanmadan, tuzağa düşmeden bildiği yoldan devam etmeli. Ne dışarıdan, ne içeriden gelen tehditlere kulak asmalı. Yalnızca önüne bakmalı. Vesayete son noktayı koyacak sistem değişikliğini, Cumhurbaşkanlığı sistemini bir an önce tamamına erdirmeli. Yoksa, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden taşlar yerli yerine oturmayacak.

Yahut Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmemesi için bazı taşlar yerinden sökülmek istenecek."

Kaynak:İnternet Haber