İSTANBUL,() İstanbul'da geçtiğimiz gün Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Kadıköy, Maltepe ve Ümraniye'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 15'i tutuklandı. Operasyonun polis kamerasına yansıyan görüntüleri basın ile paylaşıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Değişik tarihlerde yüzleri kapalı olarak molotoflu, havai fişekli, taşlı/sopalı korsan eylemlere katılarak güvenlik güçleriyle çatışan, kamu binaları ile çevrede bulunan işyerlerine zarar veren, çatışmalarda ölen örgüt mensupları için düzenlenen illegal anmalara, örgütün önem atfettiği günlerde gerçekleştirdiği kapalı alan toplantılarına katıldıkları tespit edilen 17 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şüphelilerin üzerinde, ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme ile şüphelilerin korsan eylemlerde kimliklerinin deşifre olmaması için giymiş oldukları kıyafetler, gaz maskeleri ve sapanlar ele geçirilmiştir" denildi.
Dün adliyeye sevkedildiği belirtilen 17 şüpheliden 15'inin tutuklandığı, 1 şüphelinin serbest bırakıldığı 1 şüphelinin de adli kontrol tedbiri ile serbest kaldığı kaydedildi.

(FOTOĞRAF)