Şırnak’ın Silopi ilçesinde “Kutlu Doğum Haftası” dolaysıyla İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Silopi Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.
Silopi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay, Silopi İlçe Müftüsü Haşim Elçi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hz Nuh Yatılı Kur’an Kursu ilahi korusu ve salavatı şeriflerin getirmesi ile devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Haşim Elçi programa gelen herkese teşekkür etti. Elçi, “Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid, asırlardır milletimiz tarafından ‘Mevlid Kandili’ olarak kutlanmaktadır. Feyze vesile olan Mevlid Kandili onun yeryüzünü şereflendirmesi top yekun insanlığın da yeniden doğuşu ve dirilişidir. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, 1989 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde , Hz Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik beraberlik mesajları sunmak amacıyla hem ülke içerisinde hem de yurt dışında Kutlu Doğum Haftası’nı birçok etkinlik yapmak suretiyle kutlamaktadır. Hz. Muhammed’in getirdiği rahmet ve sevgi etrafında gönülleri birleştirmeyi gaye edinen Kutlu Doğum Haftası, Hazreti Peygamber’i ve onun insanlığa takdim ettiği değerleri, daha etkili ve yaygın bir şekilde anlatıp tanıtma, onu anma ve anlama haftasıdır. Kur’an’ı Kerim’in tüm insanlığa en güzel örnek olarak gösterdiği Hz Peygamberi anlamak, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmaya, örnek ahlakını ve öğretilerini davranışlarımızın rehberi yapabilmeye ve özellikle Hz Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bilgiye dayalı iyi bir köprü kurulmasına bağlıdır. Onun söz ve uyarıları, örnek ahlakı, davranışları, sabırla sürdürdüğü eğitimi ve rehberliği sayesinde cahiliye toplumu medeni bir topluma dönüşmüş, şirkin yerini tevhit inancı, haksızlığın yerini adalet, kibir ve nefretin yerini tevazu ve sevgi, sonu gelmez çekişmenin ve bencilliğin yerini barış, huzura iyilikte yarışma almıştır. Çünkü Hz Muhammed ahlaki ve insani erdemleri hayatında somutlaştırmış ve insanlığa en güzel ahlak modeli bir insan olmuş ve kendisinden sonra gelen neslin de ahlaki duyarlılığa sahip iyi insanlar olmasını istemiştir” dedi.
Programda daha sonra Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay’ın Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi. Turgay, “Peygamber Efendimizin ümmeti olmak şereflerin en büyüğüdür. Hz. Muhammed’in ümmeti olmaktan ne kadar övünsek dua etsek azdır. Her geçen günde, her yaşanan olayda, her çıkmazımızda Rasulüllah Efendimizin tebliğine, irşadına ihtiyacımız olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Gitgide ilkesizleşen, gücün ve güçlünün zorbalıkla sözünü dinlettiği bir dünyada zulmün, ahlaksızlığın, güvensizliğin yayıldığı bir cinnet toplumunun oluşturulduğu karanlıklardan ancak Peygamberimizin rehberliğinde vahyin inşa ettiği insanla aydınlığa çıkabiliriz” diye konuştu.