Voleybolda, CEV Kadınlar Denizbank Şampiyonlar Ligi 6’lı Play-off turu rövanş maçlarında Türk takımları, başarılarıyla göz doldururken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, takımları tebrik etti.
Kadınlar Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden takımlarımızdan Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank’ı karşı karşıya getiren karşılaşmada gülen taraf Vakıfbank oldu. Sarı-lacivertli rakibine deplasmanda 3-2 yenilmesine karşın ilk maçtan 3-1 galibiyetle ayrılan Vakıfbank, Dörtlü Final’e yükselen ekip oldu.
Ligdeki bir diğer temsilcimiz Eczacıbaşı Vitra ise deplasmanda İsviçre’nin Volero takımına deplasmanda 3-1’lik skorla mağlup olmasına rağmen adını Dörtlü Final’e yazdırdı. İlk maçta rakibini 3-0 yenen, Eczacıbaşı Vitra, deplasmandaki karşılaşmada altın seti 15-12’lik skorla kazanınca turu geçmeyi başardı.
Bu sonuçların ardından Avrupa’nın bir numaralı kupasında, iki Türk takımı birden mücadele etme hakkını kazandı. Kadınlar Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi 4’lü finali, 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya’nın Szczecin kentinde düzenlenecek.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEBRİK MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde önemli başarılara imza atan takımlarımızı tebrik etti. Bakan Çağatay Kılıç, mesajında şöyle dedi:
“Kadınlar Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turunda, bu yıl üç takımımız mücadele verirken, Vakıfbank ile Eczacıbaşı Vitra, adlarını 4’lü finale yazdırdı. Kadınlar voleybolunda son yıllarda gerek kulüp gerekse milli takımlar alanında elde ettiğimiz bu büyük başarılar, bizleri gururlandırıyor. Ümit ediyorum ki, iki takımımızdan biri Polonya’daki 4’lü finalde kupayı kaldıran taraf olur. Bu tarihi başarıları elde eden sporcuları ve emeği geçen herkesi kutluyorum.”