Isparta’da kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 755 yataklı Şehir Hastanesinin Kadın Doğum ve Çocuk Servisinde, doğumdan sonra bebekleri hastanede çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gören anneler için Anne Oteli hizmeti veriliyor. Otel konforundaki odalarda kalan annelerden bebekleri taburcu oluncaya kadar hiçbir ücret talep edilmiyor.

Isparta Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Sever, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Anne Oteli’nde bebekleri yeni doğan servisinde tedavi gören anneleri misafir ettiklerini belirterek, "Misafirhanemiz 7 odadan oluşuyor ve her odada iki yatak bulunuyor. Aynı anda 14 annemizi misafir edebiliyoruz. Yeni Doğan ünitesinde düşük ağırlıklı, fototerapi alması gereken, solunum sıkıntısı çeken bebekler tedavi görüyor. Bu süreçte annelerimiz evlerine gidip gelmek yerine ya da koltuklarda beklemek yerine anne otelinde kalmakta. Annelere üç öğün yemek sunulmaktadır. Annelerimiz bebeklerinin yanına çıkarak onları emziriyor ve tekrar odalarına geliyorlar" dedi.

"Hiçbir ücret ödenmiyor"

Odaların otel konforunda olup banyo, tuvalet, giyim odası bulunduğunu kaydeden Sever, "Böylelikle annelerimizin tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Anne otelimiz tamamen ücretsizdir. Yeni doğanda yatan annelerimizin tüm bunlarda ücretsiz yararlanmaktadır" ifadelerini kaydetti.

"Eve gidip gelmeye gerek yok"

Üçüncü bebeğini Şehir Hastanesinde dünyaya getiren Naciye Köse, "Doğumu bu hastanede yapmayı tercih ettik. Buranın doğru tercih olduğunu kanıtlamış olduk. Personelden ve hekimlerimizden gayet memnunuz. Anne Oteli de bizim için güzel bir uygulama. Her şey elimizin altında. Evlere gidip gelmeye gerek yok. Gayet güzel bir uygulama. Böyle bir hizmetin verildiğine dair duyum almıştım ama bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Gayet memnunuz. odalar iki kişilik. Biz den hiç bir ücret talep edilmedi. Tüm anneleri Şehir Hastanesinde doğum yapmaya bekleriz" dedi.