Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçelerde muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantılara devam ediyor. Kocamaz, mahallelerdeki sorunları bildiklerini belirterek, muhtarlardan biraz sabırlı olmalarını istedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen muhtarlarla istişare toplantıları, merkez ilçeler Akdeniz ve Yenişehir ilçe muhtarları ile sürdü. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, ilgili daire başkanları ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Kocamaz, köy tüzel kişiliklerinin ortadan kalktığını, artık köyden mahalleye dönüşen yerlerde de mahalle muhtarının sahip olduğu yetkilerin geçerli olduğunu söyledi. Kocamaz, “O zaman tek çözüm kalıyor, kooperatifler kurulacak. Biz bu kooperatiflere lojistik destek vereceğiz, yardım edeceğiz ama işin yürütülmesini, yani suyun dağıtımını, ücretlerinin toplanmasını bu kooperatifler gerçekleştirecek. Biz sizin sıkıntılarınızı biliyoruz. Biraz sabırlı olmanızı bekliyoruz. Allah’ın izniyle verdiğimiz her sözün arkasında olduğumuzu, size bir kere daha yinelemek istiyorum. İçme suyu ile ilgili sorunların olduğu bölgelerde, öncelikle içme suyu probleminin çözümüne yönelik elimizden ne gelirse kaynak varsa kaynaktan, kaynak yoksa sondajla bu problemleri asgariye indirmek istiyoruz. Bu problemleri çözmek boynumuzun borcu” dedi.
Sabırla bu işin altından kalkacaklarını dile getiren Kocamaz, “Mersin, uzun yıllar ihmal edilmiş. İlçeler problemlerini çözememiş. Bu problemlerin tamamının çözümü şimdi Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirilecek. Bu nedenle şikayetlerinizi biliyoruz. Çok acil problemlere öncelik vererek, ehemi mühime tercih etmek suretiyle bu problemleri çözmek için arkadaşlarımız canla başla çalışacak. Neticede biz tüm ilçe belediyelerimizle diyalog içerisinde Mersin’in problemlerini çözmeye gayret ediyoruz. İşimiz kolay değil. Hizmetler bundan sonra başlayacak. Halka hizmet yolunda çıtayı devamlı yüksek tutacağız” diye konuştu.